بررسی وضعیت انتشار مقاله از پایان نامه های کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پژوهشنامه علم سنجی، دوره: 3، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_RSCI-3-6_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 148
نویسندگان
دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه یزد
دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه یزد
کارشناسی ارشد علم سنجی، دانشگاه یزد
دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور
چکیده
که بیش از نیمی از پایان نامه های حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی به مرحله انتشار نرسیده اند و این مسئله که بیش از یک سوم مقالات مستخرج در هدف: هدف از این پژوهش، بررسی وضعیت انتشار مقالات برگرفته از پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی، دفاع شده در فاصله سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲ است. روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی کتاب سنجی است و با استفاده از کتابخانه ای انجام گرفته است. بدین منظور اطلاعات مربوط به ۱۲۳۷ پایان نامه از "فهرست پایان نامه های کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های ایران"، "پایگاه اطلاعات پایان نامه های ایران" و" پایگاه پایان نامه های علم اطلاعات و دانش شناسی" جمع آوری شد و نشر مقالات برگرفته از آنها در دو پایگاه "مگ ایران " و "نورمگز" مورد جستجو قرار گرفت و اطلاعات لازم برای تجزیه و تحلیل های بعدی به نرم افزار "اکسل" منتقل شد. یافته ها: مطالعه روند استخراج مقاله از پایان نامه های کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی در بازه زمانی مورد نظر نشانگر رشد نمایی با ضریب رشد ۱۳. ۱ است. در بررسی وضعیت استخراج مقاله از پایان نامه های کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی مشخص شد که نتایج بیش از نیمی از پایان نامه های این حوزه (۶۱ درصد) منجر به تولید مقاله نشده اند و فقط ۳۹ درصد پایان نامه ها به تولید ۵۰۸ مقاله منتهی شده اند که از آن میان ۹۵ درصد پایان نامه ها نتایج خود را در قالب یک مقاله منتشرکرده اند. نتیجه گیری: این واقعیت مجلات سایر حوزه ها منتشر شده اند، برای سیاست گذاران علمی این حوزه جای تامل دارد.کلیدواژه ها
تولید علم, انتشار مقاله, استخراج مقاله, پایان نامه کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.