بررسی حذف توریم از پسابهای صنعتی طی فرایند بیوجذب با استفاده ازجاذب زیستی Citrus Sinensis پوست پرتقال

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری های نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCNC01_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 984
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد موفق پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه تهران، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی شیمی.

علی اصغر قربانپورخمسه

استادیار، پژوهشکده چرخه سوخت هسته ای،پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران.

سیدمحمدعلی موسویان

استاد، دانشگاه تهران، دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی شیمی

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی جذب زیستی توریم به وسیله پوست پرتقال به عنوان یک جاذب ارزان و مقرون به صرفه به لحاظ اقتصادی و052 و 522 میلی گرم بر لیتر توریم انجام گرفت. آزمایشهای بیوجذب ، فرایندی انجام گرفته است. آزمایشات بیوجذب در سه غلظت 052نشان داد که سینتیک بیوجذب توریم از مدل درجه دوم کاذب پیروی کرده و زمان تعادل جذب را می توان 4 ساعت در نظر گرفت. در اینپژوهش جهت بررسی میزان دقت پارامترهای مدل های ایزوترم از چهار تابع خطای ضریب همبستگی ) R2 (، آزمون مجذور کی ) χ2 ،) خطای ریشه میانگین مربعی ) RMSE ( و مجموع مربع خطاها ) SSE ( استفاده شده است. این فرآیند جذب پیروی مطلوبی از مدلهای ایزوترم لانگمویر و فروندلیش نشان میدهد، مقدار ضریب همبستگیr2برای این دو مدل به ترتیب0/9996,0/09388 بود دردمای 25 درجه سانتی گراد، حداکثر جذب qmتوسط جاذب 83/333میلی گرم بر گرم جاذب خشک برآورد شد

کلیدواژه ها

توریم- بیوجذب- سینتیک- ایزوترم جذب- پوست پرتقال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.