طراحی شبکه انتقال مواد در مسئله چیدمان تسهیلات با مساحت های نابرابر با در نظر گرفتن جابجایی های خالی از بار و انتقال بین مراکز کاری

طراحی شبکه انتقال مواد در مسئله چیدمان تسهیلات با مساحت های نابرابر با در نظر گرفتن جابجایی های خالی از بار و انتقال بین مراکز کاری
  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE10_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خلیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

مریم رادمان

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه شریف

اردوان آصف وزیری

استاد، دانشکده سیستم ها و مدیریت عملیات، دانشگاه ایالتی کالیفرنیا

چکیده

هزینه جابجایی مواد بخش بزرگی از هزینه های عملیاتی یک واحد تولیدی است. طراحی یک شبکه انتقال مواد کارا به کاهش این هزینه هاکمک می کند. در مدل های چیدمان تسهیلات با مساحت های نابرابر معمولا مجموع فواصل جابجایی بار کمینه سازی می شود و جابجایی هایبدون بار بین دپارتمان ها در نظر گرفته نمی شود. در این مدل ها فرض میشود انتقال بار از هر مسیر مستطیلی دو طرفه و بدون جهت بیندو دپارتمان امکانپذیر است و محل قرارگیری دپارتمان ها در چیدمان بهینه بر اساس فواصل مستطیلی شکل مرکز تا مرکز تعیین میشود.این فرض منجر به ایجاد شبکه ای پیچیده با تعداد زیادی یال می گردد که پیاده سازی آن در عمل غیرممکن است. در این پژوهش، شبکهجریان مواد دو طرفه با در نظر گرفتن مراکز دپارتمان ها به عنوان ایستگاه های گذاشت و برداشت بار طراحی می شود. همچنین تاثیرجابجایی های بدون بار در دو سیاست مختلف جهت اعزام وسایل حمل ونقل خالی به مراکز دارای بار مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه بهشلوغ بودن شبکه های حاصل، راهکارهایی جهت خلوت تر کردن شبکه ها پیشنهاد می شود. به منظور طراحی شبکه ها از مدل سازی ریاضیاستفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهند که جابجایی های خالی نقش مهمی در هزینه های جابجایی مواد دارند.

کلیدواژه ها

تسهیلات با مساحت های نابرابر، جریان های خالی، راهرو، شبکه جریان مواد، شبکه جابجایی مواد، طراحی چیدمان تسهیلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.