بررسی اثر فرایند آسیاکاری بر استحاله فازی α→γ در زیرکونیا

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS08_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2054
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن گلزار شهری

کارشناس ارشد متالورژی دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

علی سعیدی

دانشیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در این تحقیق اثر فرایند آسیاکاری بر روی استحاله فازی زیرکونیای α با ساختار مونوکلینیک به زیرکونیای γ با ساختار کوبیک بررسی شـد . تحقیقـات قبلـی نـشان داد کـه بوسـیله فراینـد فـوق اسـتحاله فـازی مونوکلینیـک بـه تتراگونال در دمای محیط انجام می گیرد . به طوری که پس از 48 ساعت آسیاکردن، ساختار مونوکلینیک کاملا به ساختار تتراگونال تبدیل می شود . برای بررسی انجـام اسـتحاله α→γ آزمـایش هـای مکانوشـیمیایی در زمـان هـای طولانی تر و با نسبت وزنی گلوله به پودر بیشتر صورت گرفت . با توجه به نزدیکـی پیـک هـای اصـلی دو سـاختار تتراگونال و کوبی ک تشخیص این دو ساختار در زیرکونیـا از نظـر کمـی کـاملا غیـرممکن و از نظـر کیفـی بـسیار مشکل است . آزمایش ها نشان داد که پس از 150 ساعت آسیاکردن با نسبت وزنـی گلولـه بـه پـودر 60 بـه 1 و در دمای محیط ساختار کوبیک در پودر زیرکونیا ظاهر می شود . برای اثبات حضور ساختار کوبیک در ایـن نمونـه از پراش پرتو X این پودر تحت زوایای بالاتر از 60 استفاده شد .

کلیدواژه ها

آلیاژسازی مکانیکی، آسیاکاری، زیرکونیا، مونوکلینیک، تتراگونال، کوبیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.