نگرشی تحلیلی بر جایگاه ژئومورفوتوریسم در توسعه پایدار گردشگری مناطق آزاد (مورد : منطقه آزاد قشم)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا،مخاطرات محیطی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GEHSD01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 774
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه برومند

کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی - خراسان رضوی- دانشگاه فردوسی مشهد

عباسعلی حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی - خراسان رضوی- دانشگاه فردوسی مشهد

سیددانا علی زاده

دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری- تهران- دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

امروزه صنعت توریسم به عنوان یک مقوله مهم و تاثیر گذار در اقتصاد جهانی پذیرفته شده است و کشورهای مختلف جهان برایرسیدن به توسعه پایدار ، در این راستا تلاش می نمایند. در این بین اکوتوریسم به عنوان الگوی فضایی گردشگری در طبیعت، بیشترینسازگاری را با توسعه دارد. در این راستا منطقه آزاد و ساحلی قشم با توجه به پتانسیل های فراوان از جمله اکوتوریسم و ژئوموفوتوریسمو... می تواند با مدیریت و برنامه ریزی علمی به یکی از قطبهای توریستی در سطح کشور تبدیل گردد که باتوسعه کارکرد ها ومحورهای گردشگری و بلاخص اکوتوریسم به عنوان یکی از راهبردها و اهداف توسعه ای ، تحقق بخش توسعه ی منطقه ای در کشور رادارا باشد.این مقاله که نوع تحقیق آن ، کاربردی- توسعه ای و روش بررسی آن توصیفی - تحلیلی و پیمایشی است بر آن است تا با در نظرآوردن عوامل موثر برگسترش اکوتوریسم بلاخص ژئومورفوتوریسم ، نقاط ضعف و قوت به همرا ه فرصت ها و تهدید ها رامورد بررسیقرار داده تا با ایجاد دیدی علمی و مبتنی بر واقعیت های موجود ، ضمن شناسایی عوامل دخیل درگسترش ژئومورفوتوریسمدرشهرستان ساحلی قشم به ارائه راهبردهای اجرایی توسعه ژئومورفوتوریسم نیز بپردازد. یافته های تحقیق نشان می دهد کهشهرستان قشم قابلیت تبدیل به یکی از قطبهای ژئومورفوتوریسم ایران را دارا می باشد اما وضعیت فعلی نشان داد که این قابلیت وپتانسیل مورد غفلت واقع شده و در ادامه این چشم پوشیها این پتانسیل های ژئومورفوتوریسم در حال از بین رفتن هستند.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، ژئومورفوتوریسم، شهرستان ساحلی قشم ، توسعه گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.