نقش مدیریت برند در اقتصاد گردشگری کلان شهرها (نمونه موردی : کلان شهر مذهبی مشهد)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا،مخاطرات محیطی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: GEHSD01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2503
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه حکیم جرجانی گرگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری پژوهشگر مطالعات گردشگری
کارشناس ارشد برنامه ریزی روستایی عضو استعدادهای درخشان دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان
چکیده
امروز برند مکان به خصوص در مورد گردشکری به یک رویکرد مشترک برای ارتقاء مقصد گردشگری،و حتی به یکرونددرمیان بازاریابان مقاصد گردشگری تبدیل شده است. در زمینه اقتصادگردشگری، تصویر ذهنی ایجاد شده توسط برند برای مصرف کنندگان یک اصل بسیار مهم می باشد.تصاویرنقش مهمی رادرانتخاب مقصد گردشگری بازی می کنند ودر این زمینه، برند بهعنوانیکی از خدمات نامحسوس گردشگری ، برای گردشگرانحتی مهم تر ازواقعیت عمل می کند. از طرفی اقتصاد گردشگری در هر مکان تابع عرضه و تقاضایی است که بازارگردشگری را شکل می دهد. از این رو در شناخت بازارگردشگری و عرضه و تقاضای موجود، بررسی نقش برند ویکپارچه سازی آن با ویژگی های خاص مقاصد گردشگری ضروری می باشد تا بتوان تاثیر آن را در افزایش یا کاهشهزینه های گردشگر و درآمدهای جامعه میزبان محاسبه کرد. در این راستا مقاله پیش رو اثرات ایجاد برند را در توسعهگردشگری کلانشهر مشهد به عنوان یک بازار گردشگری مورد بررسی قرار داده و در چارچوب عرضه و تقاضا، هزینه ودرآمدهای ایجاد شده را در اقتصاد گردشگری این کلانشهر مورد تجزیه وتحلیل قرار می دهد. در بررسی اقتصاد گردشگریمشهد، داده های مورد نیاز از طریق مطالعات اسنادی و پرسشنامه های از ساکنان و گردشگران به دست آمده است. دربررسی های انجامشده در رابطه با اقتصاد گردشگری در کلانشهر مشهد،متوسط هزینه کرد گردشگران در این کلانشهر معادل 100545 برآورد گردیده و ضریب تکاثری درآمد گردشگری نیز معادل 1/51 برآورد گردیده است. جریان درآمد گردشگری نیز در اولویت اول به خدمات تجاری (خرید) با 33/25 درصد و بعد از آن خدمات اقامتی با 23/52 و در اولویت های بعدی حمل و نقل و غذا و نوشیدنی اختصاص داده شده است.با توجه به اطلاعاتبدست آمده می توان خدمات تجاری را نقطه عطفی در ایجاد و مدیریت برند در کلانشهر مشهد دانست که با ایجاد گونه اینوین از گردشگری با عنوان گردشگری خرید، مشهد را به عنوان یک کلانشهر مذهبی با برندی برجسته در میان دیگر کلانشهرهای مذهبی معرفی می کند. با توجه به تمامی مباحث و بررسی های انجام گرفته در رابطه با اقتصاد گردشگری کلانشهرمشهد و ایجاد برند معتبر در آن ، افزایش تقاضای گردشگران خارجی و داخلی ایجاد شده و به افزایش حجم جریان پولیناشی از این امر ، که توزیع درآمد گردشگری را امکان پذیر می سازد کمک می کند.کلیدواژه ها
برند مقصد ، اقتصاد گردشگری ، کلانشهر مشهد ، گردشگری خرید ، تقاضامقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.