امکان سنجی و به کارگیری بیمه اسلامی (تکافل ) در صنعت بیمه ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سی امین همایش ملی و یازدهمین همایش بین المللی بیمه و توسعه با موضوع تکامل زیست بوم صنعت بیمه «تکافل، حکمرانی و فناوری های نوین»
  • کد COI اختصاصی: INSDEV30_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضاوندی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه علوم و تحقیقات، کرمانشاه،

وهاب عسگری

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه آزاد ارا ک

چکیده

بیمه تکافل یک نوع بیمه اسلامی است که بر اساس اصول قرآن و سنت و عقود مشارکت و تعاون بناشده است . در این نوع بیمه ، بیمه گذاران به جای پرداخت حق بیمه به یک شرکت ، به یک صندوق مشترک که تحت نظارت شورای فقهی است ، سهم خود را واریز می کنند. از این صندوق ، خسارات بیمه گذاران پرداخت می شود و باقی مانده به صورت سود به آن ها تقسیم می شود. هدف از این نوع بیمه ، حفظ منافع مالی و معنوی بیمه گذاران و کاهش ریسک های زندگی است . هدف از انجام این پژوهش بررسی امکان سنجی و به کارگیری بیمه اسلامی (تکافل ) در صنعت بیمه ایران می باشد. روش انجام تحقیق از منظر هدف کاربردی از نوع اکتشاف ی است و ازنظر کمک به عوامل امکان سنجی برای به کارگیری بیمه تکافل در ایران نیز توسعه ای می باشد؛ که با استفاده از روش کیفی (دلفی ) مصاحبه های نیمه ساختاریافته با ۲۲ نفر از باسابقه مدیریت عالی در بخش های نظارتی بیمه مرکزی، پژوهشکده بیمه و اساتید دانشگاه و حوزه ، معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد، عضویت هیئت مدیره بیمه و … مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت . تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از دو مرحله مصاحبه با اعضای پنل صورت گرفت ؛ که نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که کارشناسان (مصاحبه شوندگان ) بیمه تکافل شش مرحله برای شروع تکافل در ایران را آموزش ، حمایت قانون ی (بیمه مرکزی و...)، اجرای حکمرانی شرعی ، آماده ساز ی شرکت ها ی بیمه ای، حمایت از سایر بازیگران بازار مالی اسلامی و یادگیری تجربه از کشورهای دیگر را ذکر کرده اند.

کلیدواژه ها

امکان سنجی ، تکافل ، صنعت بیمه ایران ، کارشناسان مالی اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.