اثر روکش کاری با فولاد زنگ نزن آستنیتی به روش جوشکاری بر افزایش مقاومت به اکسیداسیون فولاد ساده کربنی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS09_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل عیسی پورکوشالی

دانشجوی کارشناسی دانشکدهی مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

مرتضی شمعانیان

استادیار دانشکدهی مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در این پژوهش، روکش کردن فولاد میان کربن CK45 با فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI 310 به روش جوشکاری قوسی با محافظت سرباره , برای افزایش مقاومت به اکسیداسیون به کار رفته است . بررسی رفتار اکسیداسیون نمونه ها در محیط اتمسفری و در دو دمای 900 و 1100 درجه سانتی گراد ۵، 10، 15، 25 و50 ساعت انجام شد . ارزیابی میزان اکسیداسیون به روش اندازه گیری افزایش وزن در واحد سطح نمونه ها انجام شد . سپس مقاطع عرضی نمونه ها برای مطالعهی مورفولوژی و ساختار فلز پایه و روکش زنگ نزن و ضخامت و شکل پوسته ها تحت بررسی های میکروسکوپ نوری قرار گرفت و ترتیب لایه های مختلف اکسیدی با استفاده از سیستم آنالیز ) ) EDS میکروسکوپ الکترونی بررسی شد . رفتار اکسیداسیون نمونه های بدون روکش در شرایط کاملا مشابه درپژوهش قبلی بررسی شده بود و یافته ها مورد مقایسه قرار گرفت . یافته ها نشان میدهد که روکش فولاد زنگ نزن سبب کاهش شدت 900 میشود , ولی از دکربورهشدن سطح زیرلایه و تغییر ساختار o c اکسیداسیون به ویژه در دمای هممحور به تیغهای جلوگیری نمیکند . در هر دو دما با افزایش زمان در دمای ثابت، شدت اکسیداسیون افزایش مییابد و در زمان ثابت با افزایش دما از900 به 1100 درجه سانتی گراد افزایش غیر عادی شدت اکسیداسیون رخمیدهد . از آنچه گفته شد چنین بر می آید که روکش فولاد زنگ نزن آستنیتی در کاهش مقاومت به اکسیداسیون در دمای 900 درجه سانتی گراد نسبت به دمای 1100 درجه سانتی گراد کارآیی بهتری داشته است .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.