بررسی متابولیت های ثانویه در اندام های مختلف دو گونه گیاه زوفا دارویی و زوفای باریک برگ
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهارت ایران
- کد COI اختصاصی: NSCI01_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 139
نویسندگان
مدرس، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
دانشیار، علوم باغبانی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
دانشیار، اصلاح زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
استادیار، بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده
زوفا (Hyssopus sp.) گیاهی با مواد موثره دارویی از جمله آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات فنلی (شامل ویتامین ها، رنگدانه ها و فلاونوئیدها) است که ویژگی های ضد جهشی ، ضد سرطانی و همچنین کاهش قند خون را دارند. در این پژوهش ، دو گونه زوفای دارویی (H. officinalis) و زوفای باریک برگ (H. angustifolius) که در بعضی استان های کشور نظیر آذربایجان شرقی و غربی ، سیستان بلوچستان و مازندران به صورت خودرو رشد می کند، مورد بررسی قرار گرفتند. ترکیبات شیمیایی اسانس و عصاره ی نمونه های ریشه معمولی و شاخساره دو گونه زوفا با دستگاه جی سی مس شناسایی شد. براساس نتایج بدست آمده، ترکیب های آلفا و بتا-پینن و ۱ و ۸- سینئول، کامفور و اکتادکادینال از عمده ترین ترکیبات دو گونه زوفا بودند. در بین دو گونه گیاهی زوفا، در گونه باریک برگ به طور کلی میزان ترکیبات بیشتر و مهمتری را نسبت به زوفای دارویی شناسایی شد و نیز در هر دو گونه زوفا، میزان ترکیبات در اسانس بیشتر از عصاره بود. با توجه به مواد و متابولیت های مهم گیاه زوفا باریک برگ و در حال انقراض بودن آن، با ید سعی در کشت و گسترش این گیاه در طبیعت و مزارع گردد و یا اینگه با استفاده از روش های نوین چون کشت بافت به تکثیر و نگهداری این گیاه مهم اقدام نمود.کلیدواژه ها
جی سی مس ، زوفای باریک برگ، زوفای دارویی ، متابولیت های داروییمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.