تاثیر تمرکز مالکیت و مدیریت سود بر تغییر حسابرس و اظهار نظر تعدیل شده حسابرس
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
- کد COI اختصاصی: CONFME13_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 83
نویسندگان
کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
مربی، گروه حسابداری، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
چکیده
ساختار مالکیت شرکت های ایرانی مبتنی بر مالکیت سهامداران عمده (تمرکز مالکیت) می باشد که بیشتر آنها در مدیریتواحدهای تجاری حضور دارند و در این شرایط تغییر حسابرس به صورت اجباری و اظهار نظر مقبول صادر می شود ازطرفی مدیریت سود نیز در این رابطه تاثیرگذار است. در همین راستا هدف اصلی پژوهش بررسی تاثیر تمرکز مالکیت ومدیریت سود بر تغییر حسابرس و اظهار نظر تعدیل شده حسابرس می باشد. جامعه آماری این پژوهش شرکت های پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد که از بین آنها با روش حذف سیستماتیک نمونه ای مشتمل بر ۱۰۱ شرکت طیبازه زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ انتخاب شده است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و ماهیت اجرا توصیفی -علی است و برایسنجش متغیر مدیریت سود از مدل جونز (۱۹۹۱) و برای ارزیابی تمرکز مالکیت (درصد مالکیت سهامدران عمده) کدصفر و یک استفاده شد. متغیر وابسته پژوهش که تغییر حسابرس و اظهار نظر تعدیل شده حسابرسی است با کد صفر و یکارزیابی میشود و به همین منظور از مدل رگرسیون لجستیک برای برآورد فرضیه ها استفاده شد و در فرضیه اول به ایننتیجه رسیدیم که تمرکز مالکیت منجر به افزایش تغییر حسابرس میشود و در فرضیه دوم مشاهده شد مدیریت سود منجربه کاهش تغییر حسابرس می گردد و فرضیه سوم حاکی از آن است که تمرکز مالکیت (سهامداران کنترل کننده) باعثمیشود اظهار نظر تعدیل شده حسابرسی کاهش پیدا کند و در فرضیه چهارم به این نتیجه دست یافتیم که افزایش مدیریتسود توسط مدیران منجر به افزایش اظهار نظر تعدیل شده حسابرسی می گردد.کلیدواژه ها
تمرکز مالکیت، مدیریت سود، تغییر حسابرس، اظهار نظر تعدیل شده حسابرسمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.