بررسی رفتار خوردگی داغ پوشش های کرم آلومیناید

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS09_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2022
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحمید جعفری

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمد کرمی نژاد

دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

روح اله مبرا

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی مرکز استا

خسرو رحمانی

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت آب و برق دانشگاه صنعت آب و برق

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی مکانیز های تخریب پوشش های کرم آلومیناید در طی آزمون خوردگی داغ می باشد که بدین منظور پوشش کرم آلومیناید بر روی سوپرآلیاژ پایه نیکل IN-738 به روش سمانتاسیون پودری اعمال شد . عملیات حرارتی انحلال و پیر سازی قرار گرفتند . بعد از پوشش دهی، ابتدا نمونه ها در دمای ٧٠°C پیشگرم شده و سپس سطح آنها به وسیله محلول نمک با ترکیب Na2SO4-10%NaCl به میزان ٢/٥ mg⁄cm 2 آغشته شده و در کوره با دمای ٨٥٠ °C قرار داده شدند . بعد از هر 24 ساعت نمونه ها از کوره خارج شده و تا دمای محیط سرد شدند و سپس وزن شده و به منظور بررسی ریزساختار یکی از نمونه ها از روند آزمون خارج شد و بقیه نمونه ها دوباره به وسیله محلول نمک آغشته شده و درون کوره قرار گرفتند . ریزساختار آنها نیز بوسیله SEM مجهز به EDS و XRD مورد بررسی قرار گرفت . بررسی ریزساختار نشان دهنده وجود یک مکانیزم اکتیویته بالا با تشکیل سه لایه بیرونی، میانی و نفوذی به ترتیب به ضخامت ٥٠ و٣٠ و٢٠ میکرون می باشد که با افزایش زمان آزمون میزان عناصر Cr و Al به دلیل نفوذ آنها و تشکیل لایه اکسیدی محافظ در ناحیه بیرونی زیاد و در ناحیه میانی کاهش یافته و در نتیجه استحاله َ ß-NiAl →γ ساعت لایه میانی از فاز های ١٩٢ انجام می شود . بطوریکه بعد از حدود α -Crو ß-NiAl که به ترتیب منبع اصلی تامین عناصر Al و Cr جهت تشکیل اکسیدهای محافظ می باشند، تخلیه شده است که این مسئله مهمترین مکانیزم تخریب این پوشش ها می باشد .

کلیدواژه ها

پوشش کرم آلومیناید، خوردگی داغ، مکامیزم تخریب، سوپرآلیاژ پایه نیکل IN738

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.