کاهش خطر آتش سوزی و زلزله با کاربرد مصالح جدید با بررسی نمونه موردی ای تی اف ای

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ساختمان آینده
  • کد COI اختصاصی: KANOON01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ضرغامی

دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی استادیار Ph.D.

میلاد الفت

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

مشکل زلزله یکی از بحران های اساسی در کشور زلزله خیز ایران به خصوص شهر های پر جمعیتی نظیر تهران می باشد . که وقوع آن در فضا های عمومی و پر جمعیت چون مراکز تجاری و فروشگاه ها، سینما ها و ... می تواند خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد. درسال های اخیر جهت مقابله با زلزله مباحث زیادی پیرامون مقاوم سازی ساختمان ها و و استفاده از مصالح سبک و غیر قابل اشتعال مطرحشده است . در این میان استفاده از ای تی اف ای ) اتیلن تترا فلوئورو اتیلن (به عنوان مصالحی برای طراحی سبک و راحت و کم هزینه برای ترمیم ، و غیر قابل اشتعال و با مقاومت کششی بالا پیشنهاد شده است. استفاده از ای تی اف ای در صنعت ساختمان سازی به 25 سال پیش باز می گردد . هنگامی که گروه وکتور فویلتک توسعه سیستم پوششی شفاف تکسلون را آغاز کرد اگرچه متریال ای تی اف ایهنوز در بسیاری از کشور های جهان ناشناخته بود. این ماده از مزایای زیادی برخوردار است و با توجه به مزیت های آن می تواند در کشور های زلزله خیز مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این نوشتار معرفی و بررسی مزایا و امکانات تازه ای تی اف ای ،محدودیت های اینمصالح، انواع اتصالات و در نهایت ارائه راهکار هایی جهت دستیابی به خسارات کمتر در موارد زلزله و کاهش وقت در ساخت و ساز میباشد .روش تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی و انتخاب نمونه موردی و روش جمع آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای صورت گرفته است که با استفاده از تحلیل محتوای کیفی به تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی مبادرت شده است.پس از دریافت و تحلیل اطلاعات مورد نیاز در این پژوهش،نتیجه می شود که ای تی اف ای هم بصورت عناصر غیر باربر و پوششی و سپس بصورت عناصر انتقال دهنده نیرو در سازه مورداستفاده قرار گرفته است. این مصالح خاص با توجه به خصوصیات ویژه سازه ای و ملاحظات محیطی، اقتصادی و انسانی در ساختمان هاییبا کاربری های عمومی می تواند انتخابی جهت وصول به معماری مقاوم و سبک در برابر زلزله مطرح گردد، بنابراین شایسته است شناخت کامل تری نسبت به این تکنولوژی صورت گیرد و به طور ویژه در امر ساخت و ساز مطرح گردد.

کلیدواژه ها

ای تی اف ای، زلزله، مصالح، مقاوم سازی، سبک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.