تحلیل رنگ پارچه های دوره صفوی در پرتو آرای حکمای اسلامی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی گردشگری، فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF14_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 160
نویسندگان
کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس، موسسه آموزش عالی غیرانتفاع ی غیردولتی کمال الملک
چکیده
رنگ مورداستفاده ی البسه ، نشان دهنده ویژگی های اجتماعی و نمادین هر سرزمینی است . پادشاهان، خاندان سلطنت و اعضای طبقاتاشرافی صفوی، به عنوان حامیان هنری، با درایت و نگرشی عمیق از ظرفیت تبلیغاتی پارچه بافی کشور، اقدام به ترویج فرهنگ و تمدنایران در سایر ممالک نمودند. این حمایت، از سویی با رویکرد اشرافی گری و حس تجمل درباری و از سوی دیگر، با اهداف اقتصادی د رثروت اندوزی حکومتی و شخصی و نهایتا در رقابت سیاسی بین ایران و عثمان ی ریشه داشت.البسه دوره ی صفویه از غنای بالایی در طرحو رنگ برخوردار است و برای استفاده در طراحی بسیار عالی می باشد. پوشاک دوران صفویه طرح های بسیار زیبایی نسبت به دوره هایدیگر داشته و به فرهنگ ایرانی بسیار نزدیک بوده. پارچه های آنها از لطافت، ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار بوده و در طرح لباسشاننیز ظرافت خاصی وجود داشت. پارچه بافی ایران در دوره صفویه، مانند سا یر شاخه های هنری، تحت تاثیر سیاست های حکام آن دورهقرار گرفت. از مهم ترین خصوصیات هنری عصر صفوی، تشکیل کانونهای هنری تحت حمایت دربار و ارتباط تنگاتنگ رشته های هن ریبه ویژه پارچه بافی با نقاشی است. پارچه ها یی که در دوره صفوی بافته شده اند، از زیباترین منسوجاتی هستند که ایرانیان، در طولتاریخ هنر خود، به وجود آورده اند. رنگهای متنوع و زیبای این منسوجات، نشان می دهد که هنر طراحی و بافت پارچه در آن زمان، دراوج تکامل فنی خود بوده است. وجود زمینه مناسب برای هنرمندان، عامل مهمی در توسعه هنر پارچه بافی بود و به علاوه تلاش آنان،تاثیربسیاری بر گسترش این هنر داشت.کلیدواژه ها
رنگ ، پارچه ، دوره صفوی ، حکمای اسلامیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.