جرم شناسی حق بر آموزش کودکان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی حقوق کودک
- کد COI اختصاصی: ICCR02_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 95
نویسندگان
دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی، مدیر گروه حقوق جهاد دانشگاهی استان بوشهر، بندربوشهر، ایران
دکتری حقوق خصوصی، دادرس اجرای احکام مدنی دادگستری سلماس، سلماس، ایران
کارشناس حقوق، کارمند شعبه دوم اجرای احکام مدنی دادگستری سلماس، سلماس، ایران
چکیده
حق بر آموزش کودکان یکی از حقوق بنیادین آنان است که در قوانین داخلی و نیز اسناد بین المللی آشکارا بازتاب یافته است. این نوشتار که با روش توصیفی - تحلیلی نگاشته شده، درصدد است بدین پرسش پاسخ دهد که مهم ترین مولفه های جرم شناختی حق بر آموزش کودکان چیست؟ جامعه پذیرسازی کودکان رسالت بنیادین خانواده و نظام آموزشی است که به انتقال مهارت های زیستن در جامعه و آگاهی از ارزش های ساختاری آن به کودکان می انجامد. کاستی در این کارویژه، زمینه های سزاواری را برای رخداد هر یک از چهره های جامعه ستیزی چون ارتکاب جرم و نیز آسیب های اجتماعی را به همراه می آورد. پاسداشت حق بر آموزش کودکان به جامعه پذیرسازی مناسب آنان و باز جامعه پذیرسازی پذیرفتنی کودکان جامعه ستیز می انجامد. زندگی اجتماعی از جمله مستلزم برخورداری از پاره ای از مهارت های جرم شناختی است. آموزش این مهارت ها به کودکان خواه در نهاد خانواده و خواه در نظام آموزشی در هر یک از چهره های برنامه درسی رسمی و برنامه پنهان بر پایه آموزه های گوناگون جرم شناختی و از جمله جرم شناسی رشد اهمیت فراوانی دارد. پایش روزآمد برنامه ریزی درسی، روندهای فعالیت های فوق برنامه و نیز آموزش مهارت های اجتماعی برخی از بسترهایی است که در آنها حق بر آموزش کودکان سویه های جرم شناختی ویژه و هدفمندی را می یابد. برنامه ملی پیشگیری از جرم و برنامه های بازپروری کودکان بزه کار برخی از مهم ترین بسترهای ارزیابی جنبه های گوناگون جرم شناختی حق بر آموزش کودکان است. این پژوهش دریافته است که پیاده سازی مناسب حق بر آموزش کودکان فرصت های سرنوشت سازی را برای مدیریت کیفری جامعه فراروی نظام عدالت کیفری ایران می گشاید.کلیدواژه ها
جرم شناسی، حق بر آموزش کودکان، جامعه پذیرسازی، نظامعدالت کیفری ایران، حقوق کودکمقالات مرتبط جدید
- بررسی تطبیقی مسئولیت مدنی سلبریتی ها در تبلیغات خلاف واقع و اقراق آمیز در حقوق ایران و چین
- سیاست جنایی ایران در مقابله با جرایم سایبری مرتبط با رمز ارزها و تراکنش های غیرمجاز
- بررسی فقه و حقوقی داوری در حقوق ایران
- تاثیر فقه و الهیات بر قانونگذاری اقتصادی در ایران
- نقش الهیات در تحول قانون گذاری اجتماعی ایران بعد از انقلاب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.