بررسی عوامل موثر فرهنگی در طراحی و ساخت سرای محله در شهر کرج با رویکرد تعاملات اجتماعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی توسعه زیرساخت های فناور مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRURBAN08_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانی حکیمی نصرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج

عترت لعلبخش

دکتری تخصصی معماری، عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، ایران

چکیده

طراحی و ساخت فضایی کاربردی و چند منظوره در محله های مختلف شهر کرج با هدف ایجاد تعامل و حل مشکلات مراجعین، نقش بسزایی در خط مشی فرهنگی و اجتماعی، برای عموم مردم شهر و همچنین ادارات و سازمانهای ذیربط، در بر دارد. به صورتی که با خلق فضایی چند عملکردی که خدمات فرهنگی، آموزشی و حتی رفاهی را عرضه مینماید، امکان ایجاد تعاملات اجتماعی خانوارها به صورت مشترک میسر خواهد شد، و نتایج قابل قبولی جهت ارتقاء کیفیت زندگی در آن محله و همچنین رفاه شهروندان شهر، به همراه خواهد داشت. با توجه به افزایش جمعیت شهر کرج به واسطه مهاجرت ساکنین دیگر شهرها که فرهنگ های مختلف و متنوعی را با خود به همراه دارند و همچنین عدم وجود فضاهای عملکردی چند منظوره برای تکوین تعاملات اجتماعی به باشندگان، موجب شده تا رویکرد در خوری جهت ایجاد تعاملات اجتماعی بین ساکنین محل صورت نپذیرد. پژوهش حاضر به بررسی چگونگی امکان ایجاد فضایی چند عملکردی به واسطه طراحی معماری با نام سرای محله در شهر کرج برای ایجاد ارتباطات اجتماعی، به روشی توصیفی تحلیلی با تکیه بر مطالعات کتابخانه ای پرداخته، تا با جلب مشارکت مردمی و سازمانی نقشی در برقراری تعاملات اجتماعی ایفا دارد. با توجه به گستردگی شهر کرج، این فضا میتواند کمک شایانی به افزایش همکنش اجتماعی و رفع گسست فرهنگی که از رفتارهای مختلف نشات گرفته باشد تا شهروندان ترغیب به استفاده از فضای شهری گردند و در پی آن افراد انگیزشی به تقویت ارتباطات اجتماعی داشته باشند و این مکان روابط اجتماعی در خور شهروندان را با ایجاد حس تعلق به محیط استوار نماید و اقداماتی در راستای انعکاس ذاتی برای رفع و کاهش معضلات اجتماعی ساکنین هر محل، به همراه داشته باشد.

کلیدواژه ها

طراحی و ساخت، سرای محله، کرج، تعاملات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.