اهمیت آموزش مهارتهای زندگی در برنامه درسی مدارس
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین نظام آموزشی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: CONFMSE01_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 811
نویسندگان
دانش آموخته آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری زاهدان- آموزگار
چکیده
ایده مهارتهای زندگی به عنوان بخشی از برنامه درسی ، ریشه در دیدگاه های تربیتی و روانشناسی اوایل قرن بیستم دارد.جان دیویی ، یکی از بنیانگذاران فلسفه تعلیم و تربیت، بر اهمیت آموزش عملی و کاربردی تاکید داشت و معتقد بود کهمدارس باید به دانش آموزان مهارت هایی را بیاموزند که در زندگی واقعی به کار بیاید. این د یدگاه به تدریج منجر بهشکل گیری مفاهیم جدیدی در آموزش و پرورش شد که مهارتهای زندگی را به عنوان یکی از عناصر اساسی دربرنامه های درسی مورد توجه قرار داد. با وجود این که آموزش مهارتهای زندگی به عنوان یک ضرورت شناخته شدهاست، چالش هایی نیز در راه اجرای این برنامه ها وجود دارد. کمبود منابع مالی، عدم آموزش کافی معلمان و مقاومت هایفرهنگی و اجتماعی از جمله این چالش ها هستند. پژوهش های اخیر به بررسی راهکارهای مختلف برای مواجهه با اینچالش ها پرداخته اند و برگزاری دوره های آموزشی برای معلمان، تدوین مواد آموزشی مناسب و ترویج فرهنگ پذیرشمهارتهای زندگی از جمله راهکارهای پیشنهاد شده است. آموزش مهارتهای زندگی شامل مهارتهای اجتماعی،عاطفی، حل مسئله و تفکر انتقاد ی، بهبود قابل توجهی در رفتارها و عملکرد تحصیلی دانش آموزان ایجاد می کند. همچنینمی تواند تاثیرات مثبتی بر توانایی های اجتماعی و روانشناختی دانش آموزان داشته باشد، از جمله کاهش استرس، افزایشاعتماد به نفس، بهبود روابط بین فردی. آموزش مهارت های زندگی ارزشمندترین ابزارهایی را فراهم می کند که آنهابرای توانمندی و موفقیت در زندگی بزرگسالی نیاز دارند، به و یژه در دوران های بحرانی و تغییرات جامعه ای و تواناییمقابله با چالش ها در زندگی شخصی و حرفه ای را به آنها می دهد.کلیدواژه ها
آموزش و پرورش ، برنامه درسی ، مهارت های زندگی، توسعه فردیمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.