ارزیابی پارامترهای هندسی خطوط راه آهن سریع السیر با لحاظ معیار خروج از خط

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE03_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون مقدس نژاد

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حمید مقدم علی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

مسعود فتحعلی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

حصول اطمینان از حرکت ایمن ناوگان ریلی در طول خط همواره در طرح خطوط راه آهن مد نظر قرار داشته است. دستیابی به این مهم بدون در نظر گرفتن مجموعه ی ناوگان و خط ریلی به صورت توامان و تحلیل دینامیکی اندرکنش بین آنها امکان پذیر نمی باشد. تاکنون تحقیقات گسترده ای در زمینه ی تاثیر پارامترهای مختلف هندسی بر سطوح مختلف ایمنی ناوگان صورت گرفته ولیکن با وجود اهمیت طرح هندسی راه آهن های سریع السیر، تحلیل جامعی که در برگیرنده ی اثر همزمان پارامترهای مختلف هندسی بر ایمنی ناوگان باشد، کمتر و به صورت محدود مشاهده می شود. در تحقیق پیش رو، ارزیابی پارامترهای هندسی موثر بر پدیده خروج از خط ناوگان سریع السیر با بهره گیری از نتایج تحلیل- های حساسیت صورت گرفته، ارائه شده است. حدود پارامترهای هندسی مورد مطالعه پس از بررسی آیین نامه ها و تحقیقات معتبر بین المللی در حوزه طرح هندسی راه آهن سریع السیر تعیین گردیده است. سپس با بهره گیری از فرآیند تحلیل سیستم چند جسمی و به وسیله ی نرم افزار منتخب اندرکنش خط و ناوگان، اثر همزمان پارامترهای هندسی در سرعت های مختلف بر حفظ پایداری واگن منتخب از نقطه نظر خروج از خط بررسی شده است. نتایج ارزیابی ها حاکی از آن است که پارامترهای نرخ تغییرات دور ور طول کلوتوئید و شعاع قوس بیشترین تاثیر را در پایداری ناوگان نشان میدهند.

کلیدواژه ها

راه آهن پرسرعت، روسازی، طرح هندسی، ایمنی، خروج از خط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.