پیش بینی افسردگی بر اساس ضربه های اولیه کودکی ، عدم تحمل بلاتکلیفی و حمایت اجتماعی در زنان با تجربه خیانت
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE14_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 143
نویسندگان
دکترای روانشناسی سلامت
کارشناسی ارشد روانشناسی
چکیده
مقدمه : خیانت در زنانیکی از مسائل حساس و پراهمیت است که در جوامع مختلف به ویژه در جوامع ایرانی مورد توجه قرار گرفته است .خیانت در زنان می تواند به صورت فیزیکی ، عاطفی یا روحی باشد و تاثیرات گستردهای بر زندگی فردی و اجتماعی زنان داشته باشد.هدف: از پژوهش حاضر پیش بینی افسردگی بر اساس ضربه های اولیه کودکی ، عدم تحمل بلاتکلیفی و حمایت اجتماعی در زنان با تجربه خیانت بود .روش پژوهش : این پژوهش در زمره پژوهش ها ی بنیادین و از نوع توصیفی _ همبستگی است . همچنین این پژوهش در زمره پژوهش های کمی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان با تجربه خیانت در استان قم تشکیل دادند که در سال ۱۴۰۲ در مراکز مشاوره تحت مشاوره و درمان بودند. با توجه به تعداد متغیرهای پژوهش نمونه ای به تعداد ۱۳۱ نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس به پژوهش وارد شدند. به این صورت که از بین مناطق مختلف استان، مراکز مشاوره انتخاب و افرادی که در مراکز مشاوره به تجربه خیانت مورد تشخیص قرار گرفته و تحت مشاوره بودند به پرسشنامه ها پاسخ دادند. پرسشنامه های پژوهش که شامل پرسشنامه ترومای دوران کودکی برنشتاین و همکاران (۲۰۰۳) ، پرسشنامه تحمل ناپذیری بلاتکلیفی فریستون و همکاران (۱۹۹۴)، پرسشنامه افسردگی بک (۱۹۶۱)، مقیاس چند بعدی حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (۱۹۸۸) در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت .یافته ها: داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار۲۶- Spss مورد تحلیل قرار گرفتند.و نتایج آزمون پیش بینی افسردگی بر اساس ضربه های اولیه کودکی ، عدم تحمل بلاتکلیفی و حمایت اجتماعی در زنان با تجربه خیانت معنادار استبحث و نتیجه گیری: می توان با برنامه های مشاوره و پشتیبانی برای زنان با تجربه خیانت ، به طور خاص بر روی شناسایی و مدیریت ضربه های اولیه کودکی ، تقویت تحمل بلاتکلیفی و افزایش حمایت اجتماعی تمرکز شود. همچنین ، ضرورت دارد که سازمانها و جامعه به طور کلی آگاه شوند که خطرات افسردگی در زنان با تجربه خیانت را می توان با اقدامات پیشگیرانه و مداخلات موثر کاهش داد.کلیدواژه ها
پیش بینی افسردگی ، ضربه های اولیه کودکی ، عدم تحمل بلاتکلیفی و حمایت اجتماعی ، زنان با تجربه خیانت .مقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.