پر عیار سازی باطل های کارخانه فراوری دندی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: بیست و چهارمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI24_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز اسماعیلی

رضا دهقان

محمد نوع پرست

محمد کلاه دوزآن

چکیده

با توجه به رشد قیمت فلز روی در سال‌های اخیر، با فراوری باطل های انباشت شده در اطراف کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی علاوه بر رفع مشکلات زیست محیطی، درآمد قابل توجهی نیز ایجاد خواهد شد. در این تحقیق پس از حفر ترانشه هایی در صد باطل کارخانه فلوتاسیون دندی ، نمونه معرفی باطل حاتمی شده و مطالعات کانی‌شناسی میکروسکوپی و تعیین توزیع سر با و روی در فراکسیونهای مبادی مختلف این نمونه انجام شده است. عیار سرب در نمونه مورد مطالعه چهار/شش در صد، عیار روی در آن حدود 23% و کانی‌های آن سوی رساند به ترتیب اسمیت زونیت و سروزیت بوده‌اند. سپس با استفاده از روش‌های ثقلی ( میز لرزان و میز موزلی) امکان پر عیار سازی این نمونه‌ها بررسی گردیده است. و آزمایش‌های انجام شده با میز موزلی بر روی محدوده‌های ابعادی 30+ ، 100 + ، 200 + و 200 - مش، بهترین نتیجه برای محدوده ابعادی 200 - مش حاصل شده که عیار سوی در کنسانتره 36/7 در صد و بازیابی و 68% بوده است. با استفاده از میز غذا نیز در محدوده ابعادی 60 + مش امکان تولید کنسانتره روی با عیار 33/4 در صد و راندمان 66/8 در صد فراهم شده است. در این مقاله نتایج حاصل از بخش‌های مختلف عملیات شامل نمونه‌برداری، شناسایی نمونه‌ها و آزمایش‌های پر عیار سازی تجزیه و تحلیل شده و مقادیر بنزین برخی از متغیرهای عملیاتی در هر یک از روش‌های فراوری مورد استفاده ارائه شده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.