بررسی تاثیر بازی های رایانه ای بر نگرش و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه اول ابتدایی (مطالعه موردی : دبستان عفت ۱ در شهرستان دزفول)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی ایده های تحول آفرین در تعالی نظام آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: EDUCD01_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 64
نویسندگان
دانشآموخته مقطع کارشناسیارشد، رشتهی تربیتبدنی و علوم ورزشی، پژوهشکده تعلیم و تربیت استان خوزستان، آموزش و پرورشدزفول
دانشآموخته مقطع کارشناسیارشد، رشتهی مدیریت آموزشی، پژوهشکده تعلیم و تربیت استان خوزستان، آموزش و پرورش دزفول
چکیده
به موازات راهیابی فناوری رایانه به تمامی لایه های زندگی ، بازی ها نیز دست مایه این فناوری قرار گرفته اند و یکی از جلوههای زندگی کودکان را تحت عنوان بازی های رایانه ای به وجود آورده اند. بازی رایانه ای را می توان، منبع یادگیری و نیز سرگرمی به شمار آورد. بازی ، همچنان که وسیله سرگرمی است ، جنبه آموزشی و سازندگی نیز دارد و در برخی از موارد اشتغال کودک به بازی بیش از ارزش خواندن کتاب است . کودکان در خلال بازی ها به ویژه بازی های آموزشی ، به مفاهیم ذهنی جدیدی دسترسی پیدا می کنند و مهارتهای بیشتر و بهتری را کسب می کنند. لذا این پژوهش با هدف تاثیر بازی های کامپیوتری بر نگرش و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه اول دبستان و پیش دبستانی عفت ۱ انجام گرفت . روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت اجرای تحقیق ، از نوع تحقیقات توصیفی و همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق را ۶۴ نفر از دانش آموزان پایه اول این دبستان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تشکیل دادند. از میان آنها با روش نمونه گیری تصادفی ساده، ۴۸ نفر به عنوان حجم نمونه آماری مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور گردآوری اطلاعات، از دو روش گردآوری اطلاعات شامل روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شد. به منظور سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادههای پرسش نامه از تحلیل عاملی با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده گردید. با توجه به نتایج به دست آمده مشاهده شد که متغیر محتوای بازی با میانگین ۹۴/۳ و متغیر ساعات بازی با میانگین ۱۷/۴ به ترتیب ، کمترین و بیشترین میانگین را در بین متغیرهای موجود در این تحقیق ، به خود اختصاص داده اند.کلیدواژه ها
پیشرفت تحصیلی ، دانش آوزان، بازی های رایانه ای ، محتوای بازی .مقالات مرتبط جدید
- تطبیق ویژگی های شخصیتی مدیران مدارس موفق با سیره تربیتی پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)
- منزلت و کرامت زن از منظر آیت الله خامنه ای
- شناسایی ، پیشگیری و کاهش آسیب های فضای مجازی بین نوجوانان و جوانان
- نقش مدارس الگو در بهبود خودکارآمدی و ارتقای هوش هیجانی دانش آموزان
- ساختار مدیریت تحول آفرین در مدارس الگو (مدیریت و مدرسه الگو)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.