گریزی بر پاره ای از کولی واره های سیمین بهبهانی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن - گرجستان
  • کد COI اختصاصی: ICLP12_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه هوشیاری

دانشجوی کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان شیراز

چکیده

سیمین بهبهانی با ایجاد نوآوری هایی در غزلسرایی ، دارای رویکردی ابتکاری در شعر معاصر است . در شعر وی حرکتی تدریجی در مسیر نوگرایی و تحول دیده می شود. اگرچه در نخستین مجموعه های وی قالب چهارپاره نمود بیشتری دارد، اما تکیه شعر وی بر قالب غزل است و نوآوری های وی در این قالب بیشتر اعمال شده است . درواقع می توان گفت که مسیر شعر او در دوره حیات شاعری تحولاتی را از سر گذرانده است . چراکه در دفاتر ابتدایی شعر و ی ردپایی تحت تاثیر قدما در مضمون،زبان،گزینش واژگان و همچنین اوزان شعر دیده می شود .اما هرچه به جلو پیش برویم اثر این ردپا کمرنگ تر می شود تا جایی که در دوره دوم حیات شاعری وی تلاش او برای ایجاد طرحی نو در غزل مثمر ثمر واقع می شود. افزون برآن سیمین بهبهانی در دوره دوم حیات شاعری خود، شگرد های نسبتایکسانی را در اشعار خود به کار برده است . شگرد هایی چون: ترکیب سازی بدیع ، هنجارگریزی نحوی، نمادپردازی و مهم تر از همه ، تحولی در اوزان که به وضوح در دفاتر شعری اخیر وی مشاهده می شود. نوشتار پیش رو درپی تحلیل و بررسی پارهای از اشعار کتاب" کولی و نامه و عشق " است . کولی واره های این کتاب تصویری از همه زنان ایرانی است . زنانی که از ارزش های خود آگاهی دارند و در قید و بند جنسیت قرار نمی گیرند.شاعر با استفاده از نماد بدیع کولی ، تصویری از زن ایرانی را ارائه می دهد و کولی ساخته شده ذهن خود را درشعر بازآفرینی می کند.

کلیدواژه ها

سیمین بهبهانی ، کولی واره، غزل معاصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.