آسیب شناسی سیاست جوانان،بررسی آسیب شناختی نیازهای جوانان ایرانی در دوره معاصر

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF14_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قدبیگی

P.h.D Candidate, Political Science and Regional Studies, Moscow State Pedagogical University, Russia

چکیده

براساس آمارهای رسمی بدست آمده نزدیک به ۷۱ درصد از جمعیت کشور ایران را گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سالتشکیل می دهند که نمایانگر سرمایه انسانی برای جهش اقتصادی است. رشد جمعیت جامعه ایرانی پس ازدوران انقلاب گرچه زمین هساز شکل گیری پتانسیل مثبت " جمعیت جوان" در دهه های بعدی شد اما به دلیلعدم کنترل و مدیریت در حوزه اقتصادی و رفاهی و شدت تحریم ها به همراه انزوای نسبی در عرصه بین المللیسیاست گذاران این کشور قادر به پاسخگویی جامع به برخی معضل ها از قبیل افزایش بیکاری و سن ازدواجنبوده اند. هرچند که برای پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از آن، برنامه های توسعه اقتصادی پنجم و ششم رادر دستور کار خود به عمل رساندند، اما به دلیل چالش های ساختاری و سنتی فرهنگی همواره این مسیر باچالش مواجه شده است. نکته حائز اهمیت در اینجا شناسایی این قبیل چالش ها و میزان تاثیر آنها بر جامع هیکنونی ایران است. بطورخاص، مسئله ازدواج به عنوان نیاز اساسی جوانان در جامعه ایرانی که اغلب با نوساناتاقتصادی همگام شده است توجه این پژوهش را به خود جلب نموده است. در اینجا مسئله اصلی شناساییآسیب های پیش روی جوانان ایرانی در دوره معاصر است که در پاسخ به این چرایی از متغیرهایی مانند نرخاشتغال، وضعیت مسکن و رفاه اجتماعی در کنار نیازهای مالی استفاده می شود که به صورت مکمل بر میزانسن ازدواج تاثیرگذار هستند. این پژوهش به روش کیفی تجزیه و تحلیل شده و به شیوه ی کتابخانه ای بااستفاده از مقالات، کنفرانس ها، آمار و داده های بدست آمده از منابع معتبر پژوهشکده ها و موسسات تحقیقاتیدر حوزه جوانان جمع آوری شده است.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، جوانان، ایران، دوره معاصر .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.