بررسی زمینه سیاسی همگرایی ایران و عراق ۲۰۲۴-۲۰۰۳
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF14_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم سیاسی
چکیده
به طور کلی با توجه به ریشه های مشترک فرهنگ و مبانی هویت مشترک ایران با ملت عراق، زمینه های همکاریمشترک دو کشور را در طی دهه های گذشته و نیز سال های بعد از ۲۰۰۳ فراهم نموده است. پس از فروپاشیرژیم بعث در سال ۲۰۰۳ در جریان حمله نیروهای آمریکا و متحدانش، شیعیان که به عنوان اصلی ترین گروهاپوزیس یون در این کشور بودند، با موقعیت ویژه ای مواجه شدند. مشارکت درروند بازسازی نظام سیاسی و تدوینقانون اساسی جدید، امکان نقش آفرینی هر چه بیشتر شیعیان در عراق را فراهم کرد. از یک سو ایران هم بهعنوان بزرگترین و اصلی ترین نظام سیاسی شیع ی در جهان اسلام و همچنین با توجه به مبانی مشترک هویت وفرهنگ بین مردم دو کشور، باعث همکاری و همگرایی بیش از پیش سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تا به امروز شدهاست. هدف از این پژوهش آشنایی و شناخت همگرایی سیاسی صورت گرفته بین دو کشور در طی این سال ها وکمک به بهتر شدن روابط بین دو کشور است. از این رو بررسی مهمترین نقش همگرایی و همکاری در زمینه یسیاسی کشور عراق با جمهوری اسلامی ایران توسط روش توصیفی تحلیلی، از رسالت های این پژوهش استکلیدواژه ها
ایران، عراق، همگرایی، سیاسیمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.