استفاده از قارچ های میکوریز برای مقابله با گرد و غبار، شوری و آلودگی خاک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF09_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه کلاه کج

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم خاک

رویا زلقی

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم خاک

غلامرضا قزلباش

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی

ناصر علی اصغرزاد

دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم خاک

چکیده

با توجه به مشکلات روزافزون شوری، فلزات سنگین و فرسایش بادی در خاک های کشاورزی استفاده از روش هایزیستی و زیست فناوری به جهت کاهش اثرات این پدیده ها را توصیه می گردد. به همین جهت مطالعه حاضر، تاثیرهمزیستی با قارچ های مایکوریز آربوسکولار در خاک های آلوده، شور و فرسایش بادی با بررسی و تفسیر نتایج بهدست آمده از پژوهش های پیشین، صورت گرفت. نتایج این بررسی نشان داد،که در اکثر مطالعات توانایی قارچ هایمیکوریزی در حفاظت گیاه در برابر سمیت فلزات سنگین، تنش های شوری و فرسایش بادی تاکید شده است لذامیتوان با تقویت گونه های توانمند میکوریز در خاک، از آن به عنوان یک روش سبز با نظر گرفتن عوامل متعددیچون گونه گیاهی، نوع و نژاد قارچ میکوریزی، نوع و میزان تنش، شرایط رشد گیاه، ویژگی های خاک، سن، وضعیتفیزیولوژیکی و سیستم ریشه ای گیاه، استفاده نمود

کلیدواژه ها

آلودگی خاک، شوری، گرد و غبار، میکوریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.