بررسی تاثیر مشترک آرمان گرایی اخلاقی و شک گرایی بر اساس روش های موثر در جهت کشفتقلب حسابرسان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مدیریت، حسابداری و اقتصاد در ایران
- کد COI اختصاصی: BUSINESS12_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 90
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد حسابرسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
هیات علمی و رئیس مرکز تحقیقات حسابداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مشترک آرمان گرایی اخلاقی و شک گرایی برکشف تقلب حسابرسان انجام شد. تعداد ۳۶۳نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به ابزارهای خودگزارشی که دارای ویژگی های روان سنجی معتبر و پایا بودند،پاسخ دادند. داده های گردآوری شده نیز با روش های آمارتوصیفی، ماتریس همبستگی و رگرسیون و براساس معادلاتساختاری و روش آماری تحلیل مسیر، تحلیل شد. نتایج حاصل از یافته های پژوهش میانگین و انحراف معیار نمره کل متغیرهابه ترتیب در افراد نمونه برابر با آرمان گرایی اخلاقی ۶۷.۸۶ و ۱۰.۹۵ ، شک گرایی برابر با ۱۰۳.۶۷ و ۹.۹۶ وکشف تقلببرابر با ۱۴۵.۹۳ و ۴۲.۰۷ می باشد. همچنین نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین متغیرهای پژوهش از نظرآماری همبستگی مثبت، مستقیم و معناداری وجود دارد. فرضیه پژوهش مبنی بر تعامل بین شک گرایی و آرمان گرایی بر رویتعداد روش های موثر کشف تقلب، با توجه به اینکه از برازش مطلوبی برخوردار است، تایید شد. همچنین رابطه ساختاریبین شک گرایی و آرمان گرایی بر روی تعداد روش های موثر کشف تقلب تایید می شود. آزمون همبستگی پیرسون نشان دادکه بین" آرمان گرایی اخلاقی برروی روش های کشف تقلب" و بین "شکگرایی در صفات بر روی روش های موثر کشفتقلب" .همبستگی و رابطه معناداری وجود دارد. نتایج پژوهش نشان داد که بین شک گرایی و آرمان گرایی بر روی تعداد روش های موثر کشف تقلب تعامل، همبستگی مثبت و رابطه معناداری وجود دارد. نتایج نشان دادند که تعامل بین این دوویژگی می تواند تاثیر مکملی بر عملکرد برنامه ریزی تقلب حسابرسان داشته باشد.کلیدواژه ها
آرمان گرایی اخلاقی، شک گرایی، کشف تقلب، حسابرسانمقالات مرتبط جدید
- هوش مصنوعی و تاثیرات آن بر حسابداری
- واکاوی اثر گزارش تفسیری مدیریت بر سود پایدار (شرکتهای پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران)
- نقش هوش مصنوعی در گزارشگری مالی به موقع و حسابرسی مستمر
- نقش هوش مصنوعی در شناسایی تقلب های مالی
- نقش قدرت شرکت بر رابطه بین امپراتوری سازی مدیریتی و پایداری شرکت در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.