تاثیر تمرینات پلایومتریک بر آمادگی جسمانی و کاهش آسیب و درد کشکک

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم ورزشی، تربیت بدنی، تغذیه و پژوهش های نوین روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: SPRCONF03_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فرضی زاده

دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

علی رسول جبار المنصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات پلایومتریک بر آمادگی جسمانی و کاهش آسیب و درد کشکک بود. روش پژوهشی: روش پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی و جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه ورزشکارانی که دارای دردهای آسیب دیدگی پا و درد کشکک در شهر اردبیل در سال ۱۴۰۱ رده سنی جوانان ۱۶ تا ۳۰ سال تشکیل میدهند. که به صورت حرفه ای مشغول به ورزش می باشند و دارای مشکلات دردهای آسیب دیدگی پا و درد کشکک بودند نمونه ی پژوهش به دلیل افزایش توان و یا اندازه اثر شامل ۴۰ نفر از این ورزشکاران بودند که به صورت در دسترس، از بین جامعهی آماری انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (۲۵ نفر در گروه آزمایش گواه و ۲۵ نفر در گروه آزمایش کنترل) قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های آمادگی جسمانی (BRIEF) و دردهای آسیب دیدگی پا و درد کشکک استفاده شده است. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری تحلیل گردید. یافته ها: یافته ها نشان داد که ابعاد آمادگی جسمانی (بازداری، جا به جایی توجه،کنترل هیجان، آغازگری، حافظه کاری، برنامه ریزی راهبردی، سازماندهی، نظارت) و دردهای آسیب دیدگی پا و درد کشکک در ورزشکاران پس از اعمال تمرینات پلایومتریک بهبود یافته است. نتیجه گیری: با توجه به این یافته ها میتوان نتیجه گیری کرد که تمرینات پلایومتریک می تواند در کاهش آمادگی جسمانی و کاهش آسیب و درد کشکک در ورزشکاران تاثیر مثبت داشته باشد.

کلیدواژه ها

تمرینات پلایومتریک، آمادگی جسمانی، دردهای آسیب دیدگی پا، درد کشکک، ورزشکاران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.