بررسی زمینه ها و شرایط استفاده از سلول های فتو ولتائیک در طراحی و ساخت هواپیماهای خورشیدی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی انرژی های نو وپاک
- کد COI اختصاصی: CCE01_234
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 822
نویسندگان
دانشجوی مهندسی هوافضا، دانشگاه پیام نور مشهد
چکیده
توسعه روز افزون صنعت هوایی در شاخه های مختلف آن همچون کاربردهای تجاری، صنعتی و علمی- تحقیقاتی الزامات و ضرورت هایی را موجب می گردد که با وجود نیاز به سرمایه گذاری های کلان اولیه در جهت بهره گیریاز منابع تجدیدپذیر و سالم تر انرژی، گریزی از آن وجود ندارد چرا که نه تنها در طولانی مدت مقرون به صرفه مینماید، بلکه وابستگی صنایع هوایی کنونی به سوخت های فسیلی علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین تامینسوخت و ایجاد محدودیتهای فنی و تکنیکی در طراحی و ساخت هواپیماها، آلودگی های زیست محیطی فراوانیرا سبب می گردد که به موازات گسترش صنعت هوایی، افزایش می یابد و جبران آن نیز غیر ممکن به نظر میرسد. از جمله اصلی ترین منابع تولید انرژی های تجدیدپذیر که در دهه های اخیر مورد توجه بوده است انرژیخورشیدی می باشد که بر اساس استفاده از سلول های فتو ولتائیک در طراحی سازه های پرنده نیز مورد استفادهقرار گرفته است. در این مقاله سعی بر آن است که در ابتدا ضمن ترسیم و تحلیل وضعیت موجود، نمونه هایموردی هواپیماهای خورشیدی ساخته شده از لحاظ چگونگی کاربرد سیستم های فتو ولتائیک در آنها بررسیشده و مزایا و معایب آنها از حیث مباحثی همچون مداومت پروازی، سرعت کروز، حداکثر سرعت و محدودیتحمل بار، مورد ارزیابی قرار گرفته و به خصوصیات فنی خاص اینگونه هواپیماها اشاره گردد. سپس با توجه بهظرفیت های موجود در به کارگیری سیستم های فتو ولتائیک از سویی، و اقتضائات فنی و ساختاری طراحی سازههای پرنده از سوی دیگر، به شناخت بسترها و پتانسیل های موجود در زمینه استفاده از این تکنولوژی- با توجه ویژه به شرایط اقلیمی کشور ایران- و نیز موانع و راهکارهای پیش رو در این زمینه بپردازد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.