بهینه سازی زاویه شیب سطوح دریافت کننده انرژی خورشید به منظور دریافت حداکثری انرژی (مطالعه موردی شهرستان کرج)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 919
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجعفر دالوند

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران

سید سعید محتسبی

استاد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران

شاهین رفیعی

استاد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

طبق آمارهای موجود تولید هر کیلوواتساعت انرژی الکتریکی از منابع انرژی تجدیدپذیر می تواند از انتشار حدود 0/7 کیلوگرم دی اکسیدکربن در مقایسه با سوخت حرارتی فسیلی جلوگیری نماید. بنابراین با توجه به افزایش روز افزون جمعیت جهان، محدودیت منابع انرژی و اثرات سوء زیست محیطی حاصل از مصرف بیرویه سوختهای فسیلی، توجه جهانیان متوجه استفاده از انواع انرژیهای تجدیدپذیر گردیده و در واقع استفاده از منابع جدید انرژی به جای منابع فسیلی امری الزامی است. زاویه میل، زاویه بین اشعههای خورشید و صفحه استوایی است که از 23/45+ درجه در تابستان تا 23/45- در زمستان تغییر میکند تغییر در زاویه میل منجر به تغییر در انرژی تابشی دریافتی بر روی سطح افق می شود. در این تحقیق اثر تغییر زاویه میل بر میزان انرژی دریافتی از خورشید بر روی سطوح افقی و شیبدار بررسی شد و زوایای بهینه شیب برای سطح شیبدار در هر ماه بدست آمد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که تغییرات ماهیانه این زاویه در شش ماه دوم سال تاثیر چشمگیری بر میزان انرژی تابشی دریافتی از خورشید دارد.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، انرژی الکتریکی، منابع فسیلی، زاویه میل، سطح افق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.