ارزیابی احداث نیروگاه برق با سوخت دی سولفید اویل (DSO) جهت بازیافت انرژی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد حسین زاده

دانشجوی دکتری مهندسی انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،ایران

بنفشه عبدحق

کارشناس ارشد مهندسی آلودگی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،ایران

عیسی خوشرو رودبارکی

دانشجوی دکتری مهندسی انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،ایران -مسئول فرآیند احتراق، پالایشگاه آبادان، ایران

چکیده

با توجه به حجم وسیع صنایع منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی تولید مواد زائد صنعتی در آینده رشدچشمگیری خواهد داشت و مدیریت این مواد زائد از اهمیت خاصی در منطقه برخوردار خواهد گردید . دی سولفید اویل (DSO) یکی از این زائدات است که در جریان فرآیند شیرین سازی گاز در مجتمع گازی پارس جنوبی تولید می شود . افزایش روزافزون مواد زائد صنعتی در قرن گذشته و میزان خطرات این مواد بر روی سلامتی انسان و محیط زیست، مسئله مدیریت مواد زائد صنعتی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد . از طرفی، گروه عمده ای از این مواد را مواد زائد خطرناک تشکیل می دهند که عدم توجه به آنها باعث بروز ضررهای جبران ناپذیری به محیطزیست می گردد . در این مقاله در ابتدا به بررسی مختصری از مدیریت دفع و بازیافت مواد زائد صنعتی پرداخته و سپس مشخصات مواد زائد صنعتی (DSO) و نحوه تولید آن مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور از این مواد بتوان به عنوان سوخت در نیروگاه برق، جهت بازیافت انرژی مورد استفاده قرار بگیرد تحلیل و بررسی شده و و بااستفاده از ابزار های تحلیل اقتصادی به توجیه پذیری اقتصادی یک پروژه نیروگاهی پرداخته شده است. هدف از این مقاله، بررسی احداث نیروگاه با سوخت (DSO) برای ازبین بردن پسماند و تولید انرژی، با توجه به افزایش تولید پسماند و پتانسیل سنجی تولید برق از آن می باشد.

کلیدواژه ها

دی سولفید اویل (DSO)، بازیافت انرژی، نیروگاه برق، تحلیل اقتصادی، مواد زائد صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.