بررسی پدیده فرونشست با تمرکز بر دشت ها و آبخوانهای استان اصفهان (زلزله پنهان در اصفهان)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE14_634
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 363
نویسندگان
کارشناس امور منابع آب حوضه آبریز زایندهرود و مدیر عامل شرکت بهره برداری میراب زایندهرود، سازمان آب منطقه ای اصفهان
دانشجوی دکتری، مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
چکیده
اصفهان به عنوان گاهواره حوزه تمدنی فلات مرکزی ایران، با پیشینه کهن ، میراث جهانی گران قیمت ، صنایع مهم و استراتژیک ، جمعیت مقیم قابل ملاحظه و تاسیسات و زیرساخت های مهم نظیر شبکه های آبیاری و زهکشی ، شبکه راههای مواصلاتی ، خطوط مخابراتی و حامل های انرژی اصلی به علت بیلان منفی منابع آب سطحی و زیرزمینی و خشکی زایندهرود با پدیده شوم فرونشست مواجه است که کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی های مداوم، کاهش منابع آب سطحی به دلیل برداشت در سرشاخه های رودخانه زایندهرود و افزایش مصرف در بخش های کشاورزی ، شرب و صنعت موجب رویارویی این خطه فرهنگی موجب آن است . پیش -بینی محققان و پژوهشگران حوزه فرونشست ، موید آن است که اصفهان با نرخ فرونشست ۵۰ سانتی متر در سال ۱۴۱۰، در فاصله سالهای ۱۴۱۵-۱۴۰۹ به محلی خالی از سکنه تبدیل خواهد شد. شناسایی عوامل موثر بر فرونشست زمین و ارائه یک چارچوب عملی برای بررسی و تعیین نقاط محتمل فرونشست ، می تواند در برنامه -ریزی های مدیریتی آبخوانها و جلوگیری از وقوع فرونشست و به حداقل رساندن اثرات آن کارکرد به سزایی داشته باشد.کلیدواژه ها
فرونشست ، منابع آب زیرزمینی ، اصفهان، زاینده رودمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.