پیش بینی مقاومت فشاری ستون های دایره ای بتنی مسلح شده با میلگرد طولی یا خاموت FRP با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE14_525
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حاجی

دانشکده مهندسی عمران، پردیس فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمدصادق معرفت

دانشکده مهندسی عمران، پردیس فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

علی خیرالدین

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

از چند دهه گذشته ، پلیمرهای تقویت شده با الیاف (FRPs) به دلیل مزایای عالی نسبت به فولاد مانند عدم خوردگی ، خاصیت غیر مغناطیسی ، مقاومت کششی بالا به نسبت وزن و مقاومت بهتر در برابر خستگی ، شهرت قابل توجهی در صنعت ساختمان پیدا کرده اند. در حال حاضر، انواع مختلفی از میلگردهای FRP به عنوان مسلح کننده طولی برای اعضای خمشی و فشاری استفاده می شود. علاوه بر این ، خاموتهای FRP نورد شده و تنگ ها در اشکال مختلف مانند U، C و انواع بسته ، در تیرها و ستونها به عنوان میگردهای برشی و محصور کننده استفاده می شوند. مطالعات آزمایشگاهی زیادی در زمینه ستون های مسلح شده با میلگردهای FRP صورت گرفته است . لذا در این مطالعه با جمع آوری این داده های معتبر و با استفاده از آن ها و شبکه عصبی مصنوعی اقدام به پیش بینی مقاومت فشاری این ستون ها کرده ایم . تعداد ۲۸۰ داده آزمایشگاهی معتبر در نظر گرفته شد. داده های ورودی به تعداد ۱۲ پارامتر شامل مساحت مقطع ستون، ارتفاع ستون، مقاومت فشاری بتن ، مشخصات میلگرد طولی و خاموت، نسبت خروج از مرکزیت به قطر مقطع ستون، فاصله خاموت ها و مساحت میلگرد خاموت بوده و مقاومت فشاری ستون به عنوان خروجی در نظر گرفته شد. شبکه های مختلف با نورون های متفاوت شکل گرفت و در نهایت شبکه با ۱۷ نورون به عنوان شبکه بهینه در نظر گرفته شد. میانگین مربعات خطا در این شبکه برابر با ۰۰۳۸/۰ بوده و مقادیر R برای داده های آموزش، اعتبار سنجی ، آزمایش و همه داده ها به ترتیب برابر با ۹۲۹/۰، ۸۷۲/۰، ۸۵۹/۰ و ۸۹۸/۰ به دست آمدند.

کلیدواژه ها

ستون دایره ای ، بتن مسلح ، میلگرد FRP، شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.