امکان سنجی اقتصادی نیروگاه سیکل کالینای زمین گرمایی در منطقه سبلان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه احمدی بویاغچی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه الزهرا (س)

فاطمه احساندار

دانشجو، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه الزهرا (س)

چکیده

در این تحقیق امکان سنجی احداث دو نیروگاه 10 و 24 مگاواتی زمین گرمایی سیکل کالینا با ترکیب آب و آمونیاک درمنطقه سبلان از بعد اقتصادی با تاکید بر معیارهای ارزش فعلی خالص، نرخ بازده داخلی و دوره بازگشت سرمایه درراستای اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از ارزیابی نشان می دهد که هردو نیروگاه از لحاظ اقتصادی امکان پذیر هستند و نیروگاه 24 مگاواتی با ارزش فعلی خالصی معادل 684622 میلیونریال در مقایسه با نیروگاه 10 مگاواتی از توجیه اقتصادی بیشتری برخوردار است. همچنین نرخ بازده داخلی نیروگاه 24 مگاواتی 51/55% و برای نیروگاه 10 مگاواتی 73/16% ارزیابی شده است و دوره برگشت سرمایه برای نیروگاه 24 مگاواتی 4/84 سال و برای نیروگاه 10 مگاواتی 4/37 2 سال محاسبه شده است. با در نظر گرفتن عمر 20 سال برای هر دو طرح، نیروگاه 24 مگاواتی به عنوان طرح مناسب انتخاب و تحلیل نقطه سر به سر و تحلیل حساسیت در آن انجام شده است. بر اساس نتیجه حاصل، به طور نمونه در سال 2017 نقطه سر به سر با احتساب هزینه های مالی در 45/57% ظرفیت تولید رخ می دهد. مقدار فروش در نقطه سربه سر 113834/44 میلیون ریال است و نرخ پوشش دهی هزینه های ثابت 2/19 است. پس از محاسبه IRR پروژه عوامل مهم تأثیر گذار بر IRR شامل درآمد فروش، تغییر در دارایی های ثابت و هزینه های عملیاتی را به میزان 21 % در جهت های مثبت و منفی تغییر می یابد تا میزان تاثیر آنها مورد بررسی قرار گیرد. نتایج محاسبات نشان می دهد افزایش درآمد فروش، IRR را افزایش داده و کاهش درآمد فروش، IRR را کاهش می دهد. همچنین افزایش در دارایی های ثابت IRR را کاهش داده و کاهش این عوامل IRR را افزایش می دهد. در این تحلیل IRR نسبت به تغییر در هزینه های عملیاتی بی تاثیر است.

کلیدواژه ها

انرژی، اقتصادی، سیکل کالینا، زمین گرمایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.