تاثیر انرژی های تجدید پذیر بر کاهش آلودگی هوا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 18185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره خراسانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی - - تهران

نغمه مبرقعی

استادیار گروه برنامه ریزی و طراحی محیط زیست پژوهشکده علوم محیطی- دانشگاه شهید بهشتی تهران و عضو انجمن ارزیابی محیط زیست ایران

چکیده

هدف از تدوین این مقاله بررسی تاثیر انرژی های تجدید پذیر بر کاهش آلودگی هوا است، در واقع در این مقاله پس از مقایسه بین انرژی های تجدید پذیر با انرژی های تجدید ناپذیر، مزایا و مشکلات و همچنین لزوم استفاده از آنها مورد بررسی قرار گرفت . نتایج حاصل از بررسی انرژی های تجدید پذیر در مقایسه با انرژی های تجدید ناپذیر نشان داد که استفاده از انرژیهای تجدید شونده کمک شایانی به حل مشکلات ناشی از آلودگی های منتشر شده از سوخت های فسیلی می کند، بطوریکه استفاده از انرژی های تجدید پذیر باعث کاهش 35-17% از انتشار (SO(2 در چین، استفاده از انرژی باد باعث کاهش 32% از انتشار( CO(2 در تایوان و در ایران استفاده از انرژی خورشیدی باعث کاهش پدیده وارونگی هوا و به تبع کاهش آلودگی هوا شد، اما بالا بودن هزینه های سرمایه گذاری، محدودیت های زمانی و مکانی و همچنین اثرگذاری تغییرات آب و هوا، استفاده از انرژی های تجدید پذیر را دچار مشکل می کند، از طرف دیگر به دلیل مزایا و اثرات مثبت زیست محیطی، به خصوص کاهش آلاینده های هوا و نقش موثر آن در حفظ ذخایر طبیعی و پایان ناپذیر بودن آنها، جایگزین کردن منابع انرژی تجدید پذیر با سوخت های فسیلی توصیه می شود، در پایان پیشنهاداتی جهت راه اندازی نیروگاه های انرژی های تجدید شونده ارائه شده است.

کلیدواژه ها

انرژی های تجدید پذیر، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین گرمایی، آلودگی هوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.