بررسی فناوری های تولید برق با رویکرد کاهش انتشار گازهای گلخانه ای با تکنیک ارزیابی چرخه حیات (LCA)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی نادری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

مهدی سالاری باغون آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد سوانح و بلایای طبیعی، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

چکیده

آلودگی ناشی از تو لید برق نیروگاه ها برای هر جامعه غیر قابل اجتناب بوده و مدیریت آن یکی از نیازهای اصلی آنجامعه است. در سیستم مدیریت تولید برق، با توجه به میزان تولید آلودگیها، گزینه های مختلفی برای مدیریت آنوجود دارد که علاوه بر هزینه های اقتصادی، بار محیط زیستی مختلفی در بر دارند . انتخاب گزینه های مناسب ترنیاز به ابزارهای پشتیبان تصمیم گیری دارد . ارزیابی چرخه حیات یکی از این ابزارهای پشتیبان تصمیم گیری میباشد که در دهه های اخیر معرفی شده ویک ابزار برنامه ریزی جهت ارزیابی انواع فناوری های تولید برق و تعیینفناوری های سازگار با پدیده تغییر آب و هوا با برآورد میزان دی اکسید کربن منتشره در چرخه حیات هر فناوری بهازای هر واحد برق تولیدی است. جهت برنامه ریزی و ارائه راهکارهای مناسب مقابله با تبعات پدیده تغییر آب و هوادر بخش انرژی کشور، میزان انتشار دی اکسید کربن در چرخه حیات هر فناوری )از استخراج مواد اولیه، حمل ونقل، احداث ، فعالیت، تعمیرات و نگهداری و پایان عمر مفید نیروگاه( برآورد گردید بر اساس نتایج حاصله نیروگاههای برقابی و زمین گرمایی به ترتیب با میزان انتشار 11 و 15 گرم دی اکسید کربن به ازای هر کیلووات ساعت برقتولیدی دارای کمترین میزان انتشار دی اکسید کربن و نیروگاه های زغال سوز )گرچه نیروگاه زغال سوز در حالحاضر در کشور وجود ندارد اما با توجه به برنامه ریزی جهت تولید برق از زغال سنگ توسط وزارت نیرو این برآوردانجام شد( و نفت سوز نیز به ترتیب با 975 و 742 گرم دی اکسید کربن در هر کیلووات ساعت برق تولیدی بیشترینمیزان انتشار را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

ارزیابی چرخه عمر - فناوری های تولید برق - انرزی های تجدیدپذیر - محیط زیست - دی اکسید کربن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.