بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی آلیاژ مس – کروم به وسیله عملیات ترمومکانیکی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS09_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین اکبری

استادیار مرکز بین المللی علوم وتکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی

علی پارسایی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مواد دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمد حسین همتی

کارشناس ارشد گروه مهندسی مواد دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

آلیاژ مس - کروم به دلیل قابلیت پیر سخت شدن که باعث افزایش اسـتحکام وقابلیـت هـدایت الکتریکـی مناسبی می شود، کاربرد فراوانی در صنعت بـه ویـژه در سـاخت الکترودهـای جوشـکاری مقـاومتی دارد . مشکل عمده تولید این قطعات، حل شدن اولیه کروم در زمینه مس می باشد . در این تحقیـق بـا اسـتفاده از کوره القایی با اتمسفر کنترل شده ، مذاب آلیـاژ مـس - کـروم تهیـه ودر قالـب مسـی کـه در محـیط هـای مختلف نیتروژن مایع و هوا قرار داشت ،ریخته گری شد . که منجر به سرعت انجمادهای متفاوت گردیـد . از نمونه های بدست آمده بوسیله دسـتگاه XRD الگـوی تفـرق ته یـ ه وپـارامتر شـبکه محاسـبه شـد . روی تعدادی از نمونه ها بوسیله دستگاه نورد،کار سرد انجام شد و به همراه نمونه های ریخته گری شـده تحـت عملیات حراتی پیر سختی قرار گرفتند، تا تأثیر کارسرد بر رفتار آلیاژ نیز بررسی شود . سختی نمونه هـا قبـل و بعد از پیر سختی اندازه گیری شد . ریزساختار تمامی نمونه ها با میکروسکوپ نوری مورد بررسـی قـرار گرفت . نتایج نشان می دهد که افزایش سرعت انجماد باعث افزایش انحلال کـروم و تغییـر پـارامتر شـبکه مس می گردد . در عملیات پیر سختی نیز نمونه های با میزان کروم محلول بیشتر، سـختی بـالاتری را نشـان دادند . کار سرد باعث پایین آمدن دما ی پ یرسازی و کاهش زمان آن شد . بررسی میکروسکوپی همخـوانی مناسبی بین ریز ساختار و دیگر نتایج را نشان می دهد .

کلیدواژه ها

انجماد سریع،پارامتر شبکه، پیر سختی، جوشکاری مقاومتی، مس- کروم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.