مدل سازی تخمین غلظت رسوبات معلق رودخانه ای با استفاده از سنجش از دور و شبکه عصبی مصنوعی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدلسازی گیاه، آب، خاک و هوا
- کد COI اختصاصی: PWSWM02_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1345
نویسندگان
دانشگاه ساری ، بخش مهندسی اب
دانشگاه ساری ، بخش مهندسی اب
چکیده
روش های فعلی اندازه گیری غلظت رسوبات معلق در ایستگاه های هیدرومتری اغلب به روش های مستقیم وسنتی است که در اغلب موارد زمان بر و پر هزینه بوده و در حالیکه در پاره ای از مواقع با خطاهای انسانی تواممی باشد غالبا در مقیاس زمانی و مکانی به صورت ناپیوسته محاسبه و ثبت می گردند. در این راستا، استفاده ازانعکاس طیفی داده های ماهواره ای خصوصا تصاویر سنجنده مادیس به دلیل در دسترس بودن و تصویر برداریروزانه می تواند ابزار مناسبی جهت برآورد غلظت رسوبات معلق رودخانه ای به صورت پیوسته باشد. در اینتحقیق، همبستگی میان بازتاب طیفی باندهای تصاویر سنجنده مادیس (باندهای قرمز و مادون قرمز، هر یک بهتنهائی و همچنین نسبت باندی بین آن ها) با غلظت رسوبات معلق رودخانه ای در یک دوره زمانی 9 ساله (سالهای 1382 تا 1390 ) و برای فصل مرطوب مورد بررسی قرار گرفته است. در تخمین غلظت رسوبات معلقرودخانه ای، کارائی شبکه عصبی مصنوعی (از نوع پیشخور با الگوریتم پس انتشار خطا)، با داشتن یک لایهمخفی 13 نورونی و استفاده همزمان از باندهای قرمز و مادون قرمز بهتر از روش های رگرسیونی بوده است (میلی گرم بر لیتر R(2)=0/73, RMSE=120). دراین رابطه، مناسبت ترین مدل رگرسیونی محاسبه شده از نوع خطی و با استفاده از باند قرمز می باشد (میلی گرم بر لیتر R(2)=0/5, RMSE=204). نتایج تحقیق نشان می دهد که شبکه های عصبی مصنوعی به همراه تصاویر روزانه مادیس می توانند ابزار مناسبی در تخمین و پایش غلظت رسوبات معلق روزانه در رودخانه های بزرگ باشند.کلیدواژه ها
رودخانه کارون، سنجنده مادیس، شبکه عصبی، غلظت رسوبات معلقمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.