مقایسه تاثیر تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم tdcs بربی ثباتی هیجانی و رفتارهای تکانشی افراد مبتلا به دو قطبی نوع یک و دو قطبی نوع دو در شهر تهران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MPYSS05_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عبادی

گروه روان شناسی بالینی،دانشکده علوم پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی همدان

شایان کوشان فر

گروه روان شناسی بالینی،دانشکده علوم پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی همدان

چکیده

مقدمه: امروزه در جهت کنترل بی ثباتی هیجانی و رفتارهای تکانشی افراد مبتلا به دو قطبی نوع یک و دو قطبی نوع دو اغلب از روش های دارویی استفاده می شود ولی با توجه به عوارض جانبی این داروها، راهکارهای غیر دارویی نیز مورد توجه قرار گرفته است به نظر می رسد بتوان با استفاده از جریان مستقیم بی ثباتی هیجانی و رفتارهای تکانشی افراد مبتلا به دو قطبی نوع یک و دو قطبی نوع دو را درمان نمود. هدف: پژوهش حاضر مقایسه تاثیر تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم tDCS بربی ثباتی هیجانی و رفتارهای تکانشی افراد مبتلا به دو قطبی نوع یک و دو قطبی نوع دو در شهر تهران بود . روش کار: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی از نظر زمان یک پژوهش مقطعی از لحاظ نوع داده ها کمی و از نظر روش تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش را همه بیماران دو قطبیارجاع داده شده به مرکز توانبخشی هدایت تهران از بیمارستان اعصاب و روان روانپزشکی روزبه تهران تشکیل داد. روش نمونه گیری هدفمند بود. بدین منظور ۲۵۰ پرسشنامه بی ثباتی و تکانشگری در بین بیماران توزیع و ۱۰۰ نفر از بیمارانی که نمره ۵ و کمتر در پرسشنامه بی ثباتی هیجانی و نمره ۷۳ و بالاتر در پرسشنامه تکانشگری کسب کردند انتخاب و به طور تصادفی ساده به چهار گروه ۲۵ نفره تقسیم شدند. ابزار پژوهش شامل تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم و پرسشنامه بی ثباتی هیجانی و تکانشگری بود نتایج حاصل از گردآوری داده ها با روش های تحلیل کوواریانس و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شد. بحث و نتیجه گیری: پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم بر بی ثباتی هیجانی و رفتارهای تکانشی افراد مبتلا به دوقطبی نوع یک و دو قطبی نوع دو انجام شد. تحریک الکتریکی مغزبا جریان مستقیم بر بی ثباتی هیجانی و رفتارهای تکانشی افراد مبتلا به دو قطبی نوع یک نسبت به افراد مبتلا به دو قطبی نوع دو تاثیر بیشتری ۲ داشته است. تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم باعث می شود بی ثباتی هیجانی و رفتارهای تکانشی افراد مبتلا به دو قطبی نوع یک و دو قطبی نوع دو کاهش پیدا کند.

کلیدواژه ها

تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم/دو قطبی/بی ثباتی هیجانی/رفتارهای تکانشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.