مطالعه اکتشافی نشانه های وسواسی-جبری، ابعاد شناختی و فراشناختی در بدریخت انگاری بدن و صفات احتکار در دانشجویان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: MPYSS05_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 43
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی،دانشگاه محقق اردبیلی ،ایران
دکتر اوشا برهمند استاد دانشگاه محقق اردبیلی، ایران
چکیده
این مطالعه به منظور بررسی نشانه های وسواسی، باورهای وسواسی، عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی در افراد دارای نگرانی های بدریخت انگارانه بدن و تمایلات به احتکار طرح ریزی شده بود. با استفاده از یک طرح پژوهشی توصیفی-همبستگی، یک نمونه تصادفی از ۳۲۹ دانشجو برای این مطالعه انتخاب شد و داده ها با استفاده از مقیاس ابعاد اختلال وسواسی، مقیاس باورهای وسواسی، مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی، پرسشنامه فراشناختی، پرسشنامه بدریخت انگاری بدن و احتکار جمع آوری شد. داده ها با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که ۳/۴ درصد و ۲/۶ درصد از نمونه به ترتیب نگرانی های بدریخت انگارانه بدن و تمایلات احتکار را گزارش کردند. بعلاوه نگرانی ها در مورد بدریخت انگاری بدن با همه ابعاد اختلال وسواسی، باورهای وسواسی در مورد مسئولیت و کنترل افکار، عدم تحمل بلاتکلیفی، باورهای مثبت و منفی در مورد نگرانی و باورهای منفی در مورد توانش شناختی همبستگی مثبت داشت. تمایلات احتکار با همه ابعاد اختلال وسواسی، با همه باورهای وسواسی، عدم تحمل بلاتکلیفی، باورهای مثبت و منفی در مورد نگرانی، باورهای منفی در مورد توانش شناختی و نیاز به کنترل افکار همبستگی مثبت داشت. تحلیل رگرسیون چندگانه آشکار کرد که ابعاد آلودگی و تقارن وسواسی، عدم تحمل بلاتکلیفی وباورهای فراشناختی در مورد توانش شناختی، بخش قابل توجهی از واریانس نگرانی های بدریخت انگارانه بدن را تبیین کرد. در حالی که ابعاد آلودگی و تقارن وسواسی و باورهای وسواسی در مورد مسئولیت بخش قابل توجهی از واریانس تمایلات احتکار را توجیح کرد. یافته ها حاکی از این است که، در حالی که ممکن است درمان شناختی-رفتاری در درمان احتکار وسواسی مفید باشد، مداخلات طرح ریزی شده برای نگرانی در مورد بدریخت انگاری بدن باید بر باورهای فراشناختی نیز تمرکز کند.کلیدواژه ها
وسواس، بدریخت انگاری بدن، احتکار، باورهای وسواسی، فراشناخت هامقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.