نقش اطمینان خواهی مفرط از دیگران و حساسیت بین فردی در پیش بینی اضطراب اجتماعی و علائم وسواس فکری-جبری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله اصول بهداشت روانی، دوره: 26، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JFMH-26-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Malahat Amani

Associate professor, Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

چکیده

مقدمه: اطمینان خواهی بیش از حد از دیگران و حساسیت بین فردی با کاهش موقت اضطراب نقش اساسی در تداوم اختلالات اضطرابی دارد. پژوهش حاضر به بررسی نقش اطمینان جویی بیش از حد دیگران و حساسیت بین فردی در پیش بینی اضطراب اجتماعی و علائم وسواس فکری-جبری می پردازد. روش کار: جامعه آماری را کلیه زنان خانه دار شهر سبزوار در تابستان ۱۴۰۱ تشکیل می دادند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای، ۳۳۹ نفر از زنان خانه دار انتخاب شدند. آنها پرسشنامه های وسواس فکری-جبری، اضطراب اجتماعی، کسب اطمینان از دیگران و حساسیت بین فردی را پر کردند. داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی، رگرسیون و تحلیل واریانس تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: یافته ها نشان داد که اطمینان مفرط و حساسیت بین فردی با نمره کل اضطراب اجتماعی وسواسی همبستگی معنادار دارد و اطمینان بیش از حد و حساسیت بین فردی ۶ درصد از واریانس مربوط به اضطراب اجتماعی و ۳۳ درصد از واریانس اضطراب اجتماعی را پیش بینی می کنند.  نتایج نشان داد که گروه دارای علائم وسواس در مقایسه با گروه دارای علائم اضطراب اجتماعی و گروه سالم بالاترین امتیاز را در حساسیت بین فردی و اطمینان بیش از حد داشتند (۰۰۱/۰ P< ). نتیجه گیری: اطمینان بیش از حد و حساسیت بین فردی، تبیین مهمی برای اختلالات اضطرابی به ویژه اختلال وسواس فکری- جبری است.

کلیدواژه ها

اختلال اضطراب اجتماعی, اختلال وسواس فکری جبری, ترس, روابط بین فردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.