تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید پارک ها، بوستان ها و میدان های شهری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی ایده ها و راهکارهای نوین در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه
- کد COI اختصاصی: SDLU01_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت و ا قتصاد گردشگری، دانشکده گردشگری و میراث فرهنگی، دانشگاه تهران
پژوهشگر مستقل
چکیده
پارک ها و بوستان های شهری به عنوان بخش مهمی از زیرساخت های سبز شهری کارکردهای متنوعی در ابعاد مختلف دارند. در بعد زیست محیطی آنها به تصفیه هوا، کنترل آلودگی صوتی و کاهش اثر جزیره گرمایی کمک می نمایند. در بعد اجتماعی با شکل دهی به پایداری اجتماعی باعث سرزندگی و جنب وجوش شهر می گردند. با این وجود عوامل متعددی مانند مشکلات زندگی شهری، ایمنی، امنیت و متناسب نبودن امکانات مورد نیاز: روند استفاده از این مکان ها و کارایی آنها را کاهش می دهد. از این رو مطالعه حاضر با مشاهده میدانی و مصاحبه. روش اسنادی و استفاده از نظرات صاحب نظران، کارشناسان مسئولان شهرداری و امور شهری به تدوین ماتریس عوامل داخلی- خارجی و ارائه راهبردها در چهار نمونه از فضاهای عمومی و پارک ها و بوستان های منطقه هشت شهرداری تهران پرداخته است. نتایج نشان می دهد که پارک ها، بوستان ها و میدان های مورد مطالعه با وجود پتانسیل های فراوان، از جمله شدن آنها به فضایی پوبا و سرزنده برای حضور مردم می شود. مهم ترین چالش ها عبارتند از عدم تناسب در کالبد بناهای قدیمی و جدید در میدان های شهری، امنیت پایین اجتماعی، تنوع اندک کاربری ها، کمبود فعالیت های اجتماعی و اقتصادی و فضای نامناسب برای پیاده روی، با توجه به موارد ذکر شده حفظ و مرمت بناهای تاریخی موجود در محدوده میدان ها، افزایش امنیت با حضور پلیس و گشت های انتظامی و افزایش تنوع کاربری ها، از مهم ترین اقدامات می باشند. نتایج تحقیق حاضر در راستای توسعه پایدار شهری است و می تواند در شهرهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه هم کاربرد داشته باشد.کلیدواژه ها
تحلیل SWOT، پارک ، بوستان های شهری، منطقه هشت تهرانمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.