بررسی و مکانیابی بارور سازی ابرها با استفاده از تکنیک منطق فازی و روش سلسه مراتبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آب و هوا شناسی
  • کد COI اختصاصی: COLIMACONF01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحامد طباطبائی بفروئی

کارشناس ارشد مرکز ملی باروری ابرها

سمانه پورمحمدی

کارشناس ارشد مرکز ملی باروری ابرها

چکیده

با توجه به شرایط خشکی کشور ایران، بارورسازی ابر از راهکارهای مناسب جهت تعدیل و افزایش استحصال آب و تخفیفخشکسالی می باشد، اما جهت بارورسازی ابر در کشورمی بایست شرایط خاصی جهت بازدهی و راندمان بالا و کاهش هزینه ها وجودداشته باشد که مکانیابی مناسب قبل از شروع پرواز می تواند بعنوان یکی از مهمترین این شرایط تلقی گردد،که در این مقالهبه این امر پرداخته شده است. هدف از تحقیق حاضر پهنه بندی کشور ایران جهت بارورسازی ابر در ماههای مناسب بوده که بدینمنظور در ابتدا به جمع آوری و تهیه نقشه های عوامل موثربارورسازی ابر پرداخته شد. این عوامل شامل: بارش، سیستمابرناکی، دمای جو بالا، توپوگرافی، رودخانه ها، سدها، پراکنش ایستگاههای هواشناسی، رادار، کاربری اراضی و فرودگاهها میباشد. سپس وزندهی هر پارامتر با استفاده از روش سلسله مراتبی انجام گرفت و از هر پارامتر بصورت مجزا نقشه رستری ،کلاسهبندی و فازی تهیه شد و در نهایت نقشه های پهنه بندی و مکان های مناسب بارورسازی ابرها برای ماههای مختلف تهیه شد. پهنهبندی نقشه ها نشان از مناسب بودن شرایط بارورسازی ابر در قسمت های شمالی و شمالغربی و شرقی کشور ایران و شرایط نامناسببارور سازی ابر در جنوب کشور می باشد.

کلیدواژه ها

باروری ابرها، روش سلسله مراتبی، منطق فازی، پهنه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.