تبیین مدل گردشگری پایدار شهری در راستای توسعه منطقه ای (مطالعه موردی: شهر ساری)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه آینده پژوهی شهری، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JUF-4-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسن رسولی

دانشجوی دکتری، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

آزیتا رجبی

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

صدرالدین متولی

دانشیار گروه جغرافیا، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران.

چکیده

< p> < span dir="RTL" lang="FA" style="font-size: ۱۱pt; font-family: 'B Mitra';"> گردشگری و توسعه منطقه ای به دقت باهم مرتبط شده اند. سیاست گذاری گردشگری، که ابزاری است برای توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال، در حال تبدیل شدن به ابزاری برای توسعه منطقه ای و برای حفظ و بهبود میراث یک ناحیه است. در مناطق بسیاری صنعت گردشگری یکی از بزرگ ترین منابع رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال است. گردشگری از طریق سیاست های توسعه موثر همچنین می تواند ابزاری برای یکپارچه کردن مناطق کمتر توسعه یافته یا دادن دستیابی برابر ثمرات رشد به آن ها باشد. < /span> < span dir="RTL" lang="AR-SA" style="font-size: ۱۱pt; font-family: 'B Mitra';"> هدف از پژوهش حاضر تبیین مدل گردشگری پایدار در راستای توسعه منطقه ای در شهر ساری هست. این پژوهش از بعد هدف، کاربردی و از بعد ماهیت توصیفی-تحلیلی و میدانی هست. جامعه آماری خبرگان و متخصصان در زمینه گردشگری در شهر ساری بوده که ۴۵ خبره از میان جامعه از طریق نمونه گیری خوشه ای هدفمند انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر، پرسشنامه بوده است که میان ۴۵ نفر از متخصصان و خبرگان در زمینه گردشگری توزیع شده است. < /span> < span dir="RTL" lang="FA" style="font-size: ۱۱pt; font-family: 'B Mitra';"> در بررسی معیار توان اقتصادی به عنوان یکی از متغیرهای گردشگری پایدار شهر ساری در راستای توسعه منطقه ای مشخص شده است که این معیار با میانگین (۳.۲۸) بالاتر از میانه نظری، وضعیت مناسبی در شهر ساری دارد. همچنین معیارهای < /span> < span dir="RTL" lang="AR-SA" style="font-size: ۱۱pt; font-family: 'B Mitra';"> بسترها و شرایط محیطی، عوامل مدیریتی < /span> < span dir="RTL" lang="FA" style="font-size: ۱۱pt; font-family: 'B Mitra';"> با میانگین های (۳.۴۳)، (۳.۱۵) که میانگینشان بالاتر از میانه نظری بوده، دارای شرایط مساعدی در شهر ساری بوده و معیارهای ظرفیت های گردشگری، < /span> < span dir="RTL" lang="AR-SA" style="font-size: ۱۱pt; font-family: 'B Mitra';"> جاذبه های گردشگری، میزان خدمات، عوامل ساختاری، عوامل فردی < /span> < span dir="RTL" lang="FA" style="font-size: ۱۱pt; font-family: 'B Mitra';"> به ترتیب با میانگین های (۲.۸۱)، (۲.۸۳)، (۲.۴۵)، (۲.۸۶)، (۲.۶۴)، که پایین تر از میانه نظری محاسبه شده اند، در شهر ساری با ضعف هایی روبرو بوده اند.< /span> < /p>

کلیدواژه ها

گردشگری پایدار، گردشگری شهری، توسعه منطقه ای، شهر ساری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.