بررسی اثرات تغییر اقلیم بر مراحل فنولوژی سیب در شمال شرق ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آب و هوا شناسی
  • کد COI اختصاصی: COLIMACONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت الله یزدان پناه

عضو هیئت علمی گروه جغرافیای طبیعی دانشگاه اصفهان

مریم سلیمانی تبار

دبیر آموزش و پرورش ناحیه پنج اصفهان

چکیده

تغییر اقلیم بخشهای زیادی را متأثر می سازد که یکی از مهمترین این بخشها کشاورزی و امنیت غذایی است. آگاهی از چگونگی واکنش گیاهان زراعی و باغی به گرمایش جهانی، و پیش بینی اثرات آن بر عملکرد و قلمرو کشت گیاهان زراعی و باغی در آینده مستلزم آگاهی از اثرات تغییر اقلیم بر فنولوژی این گیاهان است. درخت سیب که یکی از مهمترین محصولات باغی کشور می باشد از گونه های گیاهی است که عملکرد آنب هش دت به پارامترهای اقلیمی وابسته است. بررسی اثرات تغییر اقلیم بر مراحل فنولوژی این محصول در شمال شرق ایران هدف اصلی این تحقیق می باشد. جهت نیل به این هدف از داده های فنولوژی سیب در ایستگاه هواشناسی کشاورزی گلمکان، داده های دمای روزانه (حداقل و حداکثر میانگین) ایستگاههای هواشناسی موجود در منطقه مطالعاتی در دوره پایه 30 ساله، و همچنین خروجی مدل CCSM4 برای افق 2012-2039 استفاده شده است. داده های مدل CCSM4 برای 2 سناریوی RCP4.5 و RCP8.5 در منطقه مطالعاتی به کمک نرم افزار LARS-WG ریز مقیاس نمایی شد. بر اساس دادههای بدست آمده و مدل ساخته شده برای پیش بینی مراحل فنولوژیک سیب، اثلرات غییر اقلیم بر مراحل فنولوژیک این محصول تا سال 2039 پیش بینی گردید. نتایج نشان داد که برای هر دو سناریوی RCP4.5 و RCP8.5 طول دوره زمانی از زمان گلدهی تا رسیدن محصول کاهش یافته، و زمان گلدهی محصول در تاریخهای جلوتری نسبت به میانگین دوره تاریخی مشاهده گردید. همچنین زمان رسیدن میوه نیز متأثر از افزایش دما در زمانهای جلوتری نسبت به میانگین حضر اتفاق خواهد افتاد.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، سیب، CCSM4

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.