بررسی رابطه اقلیم و معماری در شهر زاهدان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آب و هوا شناسی
  • کد COI اختصاصی: COLIMACONF01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8069
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه خراشادی زاده

دانشجوی کارشناسی، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، شهرزاهدان، ایران

مرتضی اسماعیل نژاد

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه بیرجند، شهر بیرجند، ایران

مهدی خسروی بنجار

استادیار، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، شهر زاهدان، ایران

چکیده

توجه به اهداف عمده ی طراحی اقلیمی در هر منطقه ی آب و هوایی و پیش بینی مواردی در جهت تحقق بخشیدن به این اهداف، موجب سازگاری و هماهنگی ساختمانها با شرایط اقلیمی و موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و هویت یافتن معماری در هر اقلیم خواهد شد. در این مقاله سعی شده است آسایش یا عدم آسایش انسان بر اساس مدلها و شاخصهای آسایش دمایی ترموهیگرومتریک، ترجونگ و گیونی با استفاده از اطلاعات آماری ایستگاه هواشناسی سینوپتیک شهر زاهدان طی سالهای 1951-2010 ارزیابی شود. بنابراین با توجه به ویژگیهای اقلیمی منطقه ی مورد مطالعه، اعمال روشهای مذکور می تواند راهنمای مناسبی در بهره برداری از شرایط محیطی باشد. نتایج حاصل از این مقاله نشان می دهد که بین سه روش مطالعاتی ضرب آسایش (ترجونگ، گیونی، ترموهیگرومتریک) برای شهر زاهدان، ماههای آذر، دی، بهمن و اسفند، شرایط آب و ه وایی سردی دارند. ماههای مهر، آبان، فروردین، اردیبهشت و شهریور، شرایط اقلیمی به گونه ای است که انسان احساس راحتی و آسایش حرارتی می کند و در ماههای خرداد، تیر و مرداد، شرایط اقلیمی به گونه ای است که در این ماهها، عدم آسایش حاصل از گرمای طاقت فرسا حکمفرماست. در ماههای اردیبهشت، شهریور، مهر، آبان، فروردین و اسفند شرایط اقلیمی در ارتباط با مسکن به گونه ای است که نیازی به وسایل گرمازا نیست و آسایش انسان بصورت طبیعی فراهم می شود. ولی در ماههای آذر، دی و بهمن نیاز به وسایل گرمایشی احساس می شود و بالاخره در ماههای خرداد، تیر و مرداد نیز نیاز به استفاده از وسایل سرمایشی احساس می شود.

کلیدواژه ها

آسایش انسان، شاخص، ترموهیگرومتریک، ترجونگ، گیونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.