تدوین مدل معادلات ساختاری پیش بینی کیفیت زندگی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی استان ایلام

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 17، شماره: 62
  • کد COI اختصاصی: JR_JOSSI-17-62_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید بازی

دانشجوی دکتری گروه جامعه شناسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

سید سعید آقایی

استادیار گروه علوم اجتماعی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. (نویسنده مسئول) saeidaghaei۱۳۹۶@gmail.com

طهمورث شیری

دانشیار گروه جامعه شناسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

مطالعه و تحلیل کیفیت زندگی یکی از مهمترین حوزه های مطالعات اجتماعی در کشورهای مختلف است و مطالعات گسترده ای در بخش های مختلف جوامع انجام شده است. بر همین اساس این پژوهش به دنبال تدوین مدل معادلات ساختاری پیش بینی کیفیت زندگی بازنشستگان تامین اجتماعی استان ایلام است. روش تحقیق از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل تمام بازنشستگان استان ایلام بود که به کمک فرمول کوکران ۳۷۴ نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب و به کمک پرسشنامه، اطلاعات آماری از آنها جمع آوری شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه همه مولفه های استخراجی بر کیفیت زندگی بازنشستگان معنادار بوده است و در بخش مدلسازی معادله ساختاری همه اثرها با ضرایب قابل قبولی معنادار شده اند. اثر بسترهای اثرگذار (آشفتگی هویت شغلی با هویت بازنشستگی، تحلیل استقلال و شایستگی و کاهش معنای زندگی) بر کیفیت زندگی نابسامان بازنشستگان با ضریب ۴۹/۰ بیشترین اثر را داشته و پس از آن شرایط علی اثر گذار با مولفه های (نابسامانی مالی، سلامت پایین و سیاست های دولتی ضعیف) بر کیفیت زندگی نابسامان بازنشستگان با ضریب ۳۵/۰ اثر مستقیم و معنی داری داشته و استراتژی های؛ عدم صیانت از حقوق بازنشستگان، تامین مالی ضعیف، ضعف صندوق های بازنشستگی و برنامه غذایی نامنظم روی هم رفته توانسته اند با ضریب ۳۰/۰ بر کیفیت زندگی نابسامان بازنشستگان تاثیر داشته باشند. همزمان نیز اثر پیامدها و شرایط مداخله گر نیز با ضرایب ۱۶/۰ و ۱۳/۰ توانسته اند اثر معنی داری بر کیفیت زندگی نابسامان بازنشستگان داشته باشند.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.