انتخاب پمپ مناسب جهت کاهش مصرف انرژی در ایستگاه های پمپاژ

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی علوم مهندسی آب و فاضلاب
  • کد COI اختصاصی: NCWWE01_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روزبه شقفت

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سعید محمدزاده نقارچی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های انرژی، دانشگاه صنعتی شاهرود

سینا ساعی فر

دانشجوی دوره کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

میثم صلواتی

کارشناس برق و انرژی، شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران

چکیده

با توجه به این که در منابع انرژی محدودیت وجود دارد و با مد نظر قرار دادن تقاضای روزافزون برای انرژیاز یک سو و افزایش در قیمت انرژی از سوی دیگر، منطقی است که در پی بهینه سازی و کاهش مصرف انرژیبود. سیستم های پمپاژ در ایستگاه های پمپاژ یکی از پرمصرف ترین سیستم های به کار رفته در شبکه هایآبرسانی هستند؛ به صورتی که تقریباً در حدود 20 درصد انرژی مصرفی کل را می توان به الکتروپمپ ها درایستگاه های پمپاژ نسبت داد. لذا با اتخاذ راه کارهای مناسب این مصرف نسبتاً بالا را می توان تا میزان زیادیکاهش داد. یکی از این راه کارهای مناسب، انتخاب صحیح پمپ می باشد. بر اساس مطالعات، انتخاب پمپ بایدبه گونه ای صورت پذیرد که نقطه کارکرد پمپ، در نزدیکی نقطه بهترین بازدهی پمپ قرار گیرد. در اینپژوهش که در راستای بهینه سازی ایستگاه گوهرباران شهرستان ساری، با هدف توسعه راه کارهای موثربهینه سازی در تمامی ایستگاه های تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) مازندران انجام شدهاست، پس از مطالعه میدانی و شناسایی سیستم های موجود و محاسبه اطلاعات مورد نیاز شامل میزان مصرف، آبدهی و افت اصطکاکی لوله ها (با استفاده از نرم افزار Pipe pressure loss calculator)، مجموعه پمپ های مناسب، با در نظر گرفتن شرط نزدیکی نقطه کارکرد پمپ به نقطه بهترین بازدهی، انتخاب شده، سپس از بین آنها، با مقایسه شاخص مصرف ویژه انرژی (SEC): که در شرایط سیستم موجود (پمپاژ مخزن به مخزن)، یکی از مناسب ترین معیارها می باشد، گزینه برتر انتخاب شده است. نتایج نشان دهنده ی کاهش چشم گیر مصرفانرژی با استفاده از راه کار جدید می باشد.

کلیدواژه ها

انتخاب پمپ مناسب، ایستگاه پمپاژ، بهینه سازی مصرف انرژی، SEC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.