نقد و تحلیل چگونگی اقتباس های سینمای ایران از زبان، ادبیات و فرهنگ عامه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
- کد COI اختصاصی: MTCONF08_253
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 126
نویسندگان
سازمان آموزش و پرورش شهرستان دشتستان
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقد و تحلیل چگونگی اقتباس های سینمای ایران از زبان ادبیات و فرهنگ عامه تهیه شده است. مادر این پژوهش بر آن بودیم تا از طریق واکاوی پژوهش هایی که تاکنون به بررسی ارتباط سینمای ایران با زبان ادبیات و فرهنگعامه پرداخته اند، با استفاده از روش فراتحلیل به شناختی از پیشینه و چشم انداز این ارتباط دست یابیم. بنابراین در قدم اول پژوهشهایی را که در این حوزه از آغاز ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۹ به زبان فارسی چاپ شده است. به روش توصیفی- تحلیلی بررسی کردیمپژوهشهای مذکور شامل ۱۲۵ پایان نامه، مقاله، مصاحبه و میزگرد یادداشت و کتاب است همچنین در جهت تکمیل، بحث با ۱۰ تناز متخصصان مربوطه درباره موضوع مورد نظر گفت و گو کردیم و در نهایت پس از استخراج دستاوردهای این اسناد. به طبقه بندیو تحلیل داده های به دست آمده پرداختیم. نتایج این مطالعه نان میدهد که ضرورت آشنایی اهالی سینما با بخش های مختلففرهنگ مردم از جمله زبان و ادبیات برای خلق آثار اصیل, نیازمند ارتباطی کارا میان این دو حوزه است و ویژگی هابی نظیر توصیفاتتصویری، پایانه ی خوش, تطابق پذیری با زمان کشمکش های ملموس و زبان و خاستگاه مردمی در ادبیات عامه. چشم انداز روشنیبرای انعکاس آن در سینما میسازد اما بر اساس داده های به دست آمده» تاکنون ۵۹ اثر نمایشی به اقتباس از زبان ادبیات و فرهنگعامه پرداخته اند اما بن مایه ها و ویژگی های ادییات عامه تنها در ۹ فیلم سینمایی قابل تمیز است عدم آشنایی اهالی سینما با اینحوزه عدم حمایت سازمانهای و ضعف تکنیکی سینمای ایران از مهمترین موانع اقتباس از این گنجینه فرهنگی در مربوطه سینماست.کلیدواژه ها
ادبیات عامه ادبیات داستانی اقتباس ادبی، اقتباس سینماییمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.