بررسی تعارض در پذیرش شرکت های چند ملیتی از منظر قوانین ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی تاثیر متقابل حقوق بین الملل و حقوق داخلی در توسعه قوانین
- کد COI اختصاصی: CONGREGATE01_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 76
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه حقوق خصوصی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
استادیارگروه حقوق، واحد گرگان ،دانشگاه آزاد اسلامی،گرگان،ایران
استادیارگروه حقوق، واحد گرگان ،دانشگاه آزاد اسلامی،گرگان،ایران
چکیده
شرکت های چند ملیتی به منظور گسترش فعالیت خود در جهان و سرمایه گذاری در قطب های صنعتی کشورهای درحالتوسعه و استفاده از امکانات این گونه کشورها، اقدام به فعالیت کردند. قدرت اقتصادی و رقابت بالای بین شرکت ها و قابلیتانعطاف پذیری با مقررات داخلی کشور و هم چنین قدرت تاثیر پذیری آنها بر حاکمیت کشورها و مقررات داخلی از مشخصه هایبارز این شرکت ها می باشد. از آنجا که لازمه رسیدگی به دعاوی، تعیین دادگاه صلاحیت دار است، قبل از تعارض قوانین،تعارض دادگاه ها یا تعارض صلاحیت ها مطرح می شود که باید در چارچوب مقررات قانونی به حل آن پرداخت. نکته دیگرایناست که در بعضی دعاوی مشکل تعارض قوانین و دادگاه ها تا حدودی حل گردیده، اما با توجه به مغایرت قوانین داخلی کشورهادر بعضی دعاوی دیگر، این مشکل لاینحل باقی مانده که به ناچار باید راه حل مساله را در حقوق قراردادی جستجو کرد. به طورکلی می توان گفت قانونگذار ایران به طور ویژه در مورد شرکت های چند ملیتی تا الان اقدام مناسبی انجام نداده است و در خیلی ازموارد کاملا ساکت میباشد که همین امر موجب بروز مشکلات فراوانی شده است. به نظر میرسد سیاست گذاران و قانونگذاران ایران اعتماد چندانی به وجود قانونی شرکت های چند ملیتی و شرکت های تابعه آنها ندارند.کلیدواژه ها
شرکت های چند ملیتی،تعارض قوانین، مسئولیت مدنی، مسئولیت کیفریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.