آسیب شناسی حقوقی جرایم مرتبط با شهرداری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تاثیر متقابل حقوق بین الملل و حقوق داخلی در توسعه قوانین
  • کد COI اختصاصی: CONGREGATE01_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمت اله رضائی

استادیار، دانشکده حقوق و الهیات پیام نور ،گرگان ، ایران

امیرحسین پایین محلی

دانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، واحد گرگان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، گرگان ، ایران

چکیده

گسترش شهرنشینی کشورمان در چند دهه اخیر، سبب مشکلاتی در ابعاد گوناگون شده است، در زمره این مشکلات بروز و ظهورجرایمی است که در ارتباط با فضای شهری صورت می گیرند. از آن جایی که یکی از گام های موثر در مقابله با این جرایم، علتشناسی بروز جرایم موصوف و اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه است، در این پژوهش بر آن شده ایم به جرم شناسی جرایم مرتبط باشهرداری پرداخت نماییم. در این راستا، پژوهش حاضر، سعی دارد تا علل و راهکارهای این جرایم را مورد بررسی قرار دهد و به اینسواالت که علل بروز جرایم مرتبط با شهرداری کدامند و چه راهکارهایی در جهت رفع این جرایم وجود دارد؟ روش تحقیق توصیفی- تحلیلی است و یافته ها نشان دهنده آن است که علل و راهکارهای جرایم مرتبط با شهرداری را بایستی در دو بعد حقوق - قضاییو اجرایی مورد بررسی قرار داد. در بعد علل جرایم مرتبط در بعد قضایی و حقوقی عواملی چون شکایت شهرداری از شهروندان،شکایت شهرداری از سایر سازمانها، شکایات شهروندان از شهرداری، خلا قوانین ضروری برای مدیریت شهری... مورد بررسی قرارگرفته است و در بعد علل اجرایی عواملی چون محدودیت اختیارات شهرداری ها در قانون، عدم وجود ضمانت اجرایی برای وظایفمحوله در بعضی امور، تداخل مدیریتی، عوامل موثر بر عدم یکپارچگی مدیریت شهری از جمله مهمترین عوامل نسبت به جرایممرتبط با شهرداری است که در راستای این عوامل راهکارهای مختلفی در بعد حقوقی و اجرایی همچون برنامه ساختمان های سبز،تبدیل شهرداری ها به یک نهاد فرابخشی در شهر، طرح های جامع الزام آور، آموزش و برگزاری کالس های مبارزه با جرایم مرتبطبرای کارمندان شهرداری، توسعه برنامه های اجتماعی در جهت جلوگیری از جرایم مرتبط، توسعه برنامه های فرهنگی و ... در جهتجلوگیری از جرایم مرتبط ارائه شده است.

کلیدواژه ها

شهرداری، جرائم، اسیب شناسی، راهکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.