نقد و بررسی رویکرد انسانشناسی الین الکریناوی در باب چندهمسری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IIHRCONF01_0941
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن اقائی میبدی

طلبه مقطع خارج فقه حوزه علمیه قم و دانشجوی کارشناسیارشد روانشناسی اسلامی، موسسه آموزش عالی اخلاق و تربیت، قم، ایران

چکیده

چندهمسری یا تعدد زوجات از جمله احکام مرتبط با نظام خانواده در اسلام است که در عصر کنونی همواره کانون بحث و جدل بین اندیشمندان مسلمان و طرفداران مکتب فمینیسم بوده است . دراین بین تقابل اند یشه ها از مباحث مرتبط با الهیات فراتر رفته و دامنه آن شامل دیگر رشته ها نظیر روانشناسی و مددکاری اجتماعی نیز شده است . ازاین رو در این نوشتار سعی بر آن است تا نوع نگرش الین الکریناوی ، متخصص مددکاری اجتماعی و پژوهشگر حوزه چندهمسری ، به تعدد زوجات در چارچو بمبانی انسانشناسی او مورد ارزیابی قرار گیرد. در همین راستا شاخص هایی نظری برای آن برشمرده می شود؛ به طوری که ارائه هر نوع تحلیل و ارزیابی در باب چندهمسری از الین الکریناوی ، نیازمند تحلیل این مبانی است . وی ضمن اذعان تلویحی به ناعادلانه بودن چندهمسری ، به تبیین ویژگی های رفتاری اعضای چنین خانوادههایی خصوصا زنان پرداخته است . این مقاله به شیوهای توصیفی - تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای به بیان شاخص های نظری انسانشناسی از منظر الکریناوی پرداخته است . در این راستا پس از تاملی در مفهوم چندهمسری و رویکرد اندیشمندان اسلامی به آن، به ترتیب ، فمینیسم به عنوان اولین مبنا، فردگرایی به عنوان دومین مبنا و فایدهگرایی به عنوان سومین مبنا مطرح شده است . در ادامه پس از مقایسه مبانی انسانشناسی با دیدگاه اسلام، به ارزیابی این دیدگاه پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

چندهمسری ؛ تعدد زوجات؛ انسانشناسی ؛ الکریناوی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.